Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται ο καιρός τη Δευτέρα 20/6

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, με προσκαιρες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέχρι 6 μποφόρ, από το βράδυ, στα βόρεια πελάγη. Η θερμοκρασία σε θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη θα εμφανιστούν  λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα είναι κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα εμφανιστούν  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 με 38 και στο Ιόνιο έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά των δυτικών τμημάτων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 40 και τοπικά έως 41 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 και στην Κρήτη τοπικά έως 38 με 39 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 και τοπικά έως 38 βαθμούς κελσίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA