Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Μέτρα για τους εργαζόμενους προανήγγειλε ο Χαρδαλιάς

Σε επιφυλακή τίθεται ο κρατικός μηχανισμός με αφορμή το βαρύ κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα και θα κορυφωθεί το επόμενο τριήμερο, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε τη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους.

Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη για τον καύσωνα θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν οι περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για ένα ακόμη ακραίο καιρικό φαινόμενο, σημειώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή έχει γίνει κλιματική απειλή.

Επισήμανε ότι υπάρχουν τα σχέδια αντιμετώπισης των δήμων και των περιφερειών, ενώ τόνισε πως  στη σύσκεψη θα συζητηθούν και επιμέρους ζητήματα, όπως αυτό εκείνων που θα εργάζονται τις ημέρες του καύσωνα.

Ερωτηθείς για το ποια μέτρα θα ληφθούν για τους εργαζόμενους, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θέλησε να προκαταβάλει, όμως, σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις σε εγκυκλίους και για τον λόγο αυτό στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και γενικοί γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων.

«Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών και όσοι δίνουν τον αγώνα τους εκτός γραφείων θα πρέπει και οι επιχειρήσεις και όλοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για περισσότερες ευκαιρίες ξεκούρασης και δροσιάς στους εργαζόμένους τους» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA