Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Καφετέρια στη Λέσβο προσφέρει καταφύγιο στα αδέσποτα κάθε βράδυ

Τις πόρτες της στα αδέσποτα σκυλιά ανοίγει κάθε βράδυ μία καφετέρια στη Μυτιλήνη, προκειμένου να βρουν ένα ζεστό καταφύγιο τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Την φωτογραφία από το καφέ «Hott Spott» στη Λέσβο, που τραβήχτηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα, την έχουν μοιραστεί χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς από αυτούς να χειροκροτούν την χειρονομία αυτή του ιδιοκτήτη.

Η καφετέρια, που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, κλείνει για τους πελάτες στις 3 κάθε πρωί και ανοίγει στη συνέχεια για τα αδέσποτα σκυλιά, προκειμένου να κοιμηθούν κάπου ζεστά.

Ο Αντώνης (ψευδώνυμο), σερβιτόρος της καφετέριας, δήλωσε στην Independent πως αυτό συμβαίνει από το περασμένο καλοκαίρι. «Στην πόλη έχουμε πολλά σκυλιά. Όταν το μπαρ κλείνει κάθε βράδυ, τα σκυλιά έρχονται και κοιμούνται εδώ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Από τον Ιούλιο, κάθε βράδυ, κάποιος σκύλος κοιμάται στον καναπέ».

Το ειδυλλιακό νησί της Λέσβου, αναφέρει ο Independent, βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής εξαιτίας του προσφυγικού. Κι ενώ αυτό έχει επηρεάσει τον τουρισμό, την κύρια πηγή εισοδήματος του νησιού, το Hott Spott καφέ, διατηρεί την δημοτικότητά του, εν μέρει λόγω της απόφασης να φιλοξενεί τα αδέσποτα.
«Οι πελάτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο Αντώνης.

Νωρίτερα φέτος, οι ελληνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ανέφεραν ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα σκυλιά στη χώρα, δε μεγάλο βαθμός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο Ευστράτιος Παπάνης, επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που τράβηξε την φωτογραφία στις 2 Δεκεμβρίου, εξήγησε στην Independent πως εξαιτίας του προσφυγικού, φαίνεται να υπάρχει μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο που συμπεριφέρονται πλέον οι άνθρωποι στους άλλους – συμπεριλαμβανομένων και των αδέσποτων σκυλιών του νησιού. «Οι ντόπιοι είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στο περιβάλλον και τα ανθρωπιστικά θέματα. Η νέα γενιά είναι πιο ευαίσθητη και καλά ενημερωμένη» ανέφερε ο Παπάνης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA