Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιος θα είναι ο νέος James Bond;

Ξεχάστε το Brexit και τις οικονομικές συνέπειες που αυτό θα φέρει στην Βρετανία και στην Ενωμένη Ευρώπη, πλέον την μεγαλύτερη αντιπαράθεση φέρνει η επιλογή του νέου Μποντ που ακόμα δεν έχει οριστεί, μετά την ανακοίνωση- γρίφο του Ντάνιελ Κρεγκ ότι δεν επιθυμεί να ξαναπαίξει στην ταινία, αλλά μπορεί και τελικά να παίξει.

Κι αφού πλέον εδώ και περισσότερο από έξι μήνες εξαντλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν τον Βρετανό μυστικό πράκτορα και αναλώθηκαν σε συζητήσεις για την ρατσιστική αντιμετώπιση των μαύρων ηθοποιών για το ρόλο. Τώρα το θέμα ξεφεύγει και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί ο θρυλικός 007 να μην είναι γυναίκα. Εξάλλου εδώ και περίπου έναν χρόνο έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην ασημένια οθόνη που δεν θα αποτελούσε καμία έκπληξη εάν ο αγαπημένος πράκτορας έκανε μία «αλλαγή» φύλου.

Μάλιστα η Daily Mail έγραψε ότι το ρόλο του Μποντ θα αναλάβει η 42χρονη ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν. Όμως πριν προλάβουν οι θαυμαστές της κινηματογραφικής σειράς να αντιδράσουν η εφημερίδα έσπευσε να το διαψεύσει. Εξάλλου το δημοσίευμα ήταν στο πρωταπριλιάτικο φύλλο της εφημερίδας.

Ωστόσο ο σπόρος της αμφισβήτησης για το φύλο του νέου Μποντ έπεσε και πλέον αρκετοί είναι αυτοί που συζητούν ποιο θα είναι το όνομα του πράκτορα εάν αυτόν τον ενσαρκώσει γυναίκα. Η εύκολη λύση είναι το «Jane Bond», πολλοί όμως το βρίσκουν κάπως συνηθισμένο. Έτσι ο Ντάνιελ Κρεγκ προτείνει ως εναλλακτική λύση το «Τζασμίν», η οποία όμως θυμίζει πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ. Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που θα προτιμούσαν την πράκτορα να την λένε απλά «James – Τζέιμς Μποντ». Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να υπογράφει ως «J. Bond».

Κι αφού λυθεί το πρόβλημα με το όνομα θα πρέπει να λυθεί και το ζήτημα με το σεξ απίλ της 007. Ο Τζέιμς στις πρώτες 20 ταινίες είχε κοιμηθεί με 58 γυναίκες. Θα πρέπει και ο θηλυκός πράκτορας να ακολουθήσει αυτήν την παράδοση; Ή μήπως η 007 θα πρέπει να είναι γκέι, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση με το «κορίτσι του Μποντ»;

Βέβαια η πράκτορας θα πρέπει να είναι πολύ πιο σκληρή σε σχέση με τον άντρα Μποντ, να γνωρίζει πολεμικές τέχνες, αλλά ταυτόχρονα να είναι όμορφη και σέξι, ώστε να σαγηνεύει τα θύματά της.

Μέχρι οι Βρετανοί παραγωγοί να αποφασίσουν για τον μέλλον του πράκτορά τους οι Βρετανοί πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν για το εάν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διλλήματα και προβλήματα…

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA