Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την Κυριακή 8/7

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 έως και τις πρωινές ώρες σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ανατολική Θεσσαλία και πιθανόν στις Σποράδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Στην Δυτική Ελλάδα πάντως τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 29 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 32, στην Ήπειρο από 19 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στην περιοχή της Κέρκυρας ενδέχεται πρόσκαιρα να αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA