Categories: ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μία μέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ κάνουν τις τελευταίες τους προεκλογικές συγκεντρώσεις μέσα σε κλίμα πόλωσης, προσπαθώντας να προσελκύσουν ψηφοφόρους λίγες ώρες πριν τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η Κλίντον έχει προβάδισμα, ενώ σε κρίσιμες πολιτείες εξακολουθεί να το διατηρεί, είναι όμως οριακό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS News που δημοσιεύθηκε σήμερα, η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται με διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, με 45% έναντι 41%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.753 Αμερικανών ενηλίκων στο διάστημα 2-6 Νοεμβρίου και το περιθώριο λάθους είναι συν/πλην τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Δημοσκόπηση για την Washington Post και το ABC που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα δείχνει ότι η Κλίντον προηγείται με διαφορά τεσσάρων μονάδων του Τραμπ (48%-43%).

Άλλη δημοσκόπηση του Bloomberg Politics-Selzer & Co δείχνει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται του Ρεμπουμπλικανού αντιπάλου της με διαφορά με τριών ποσοστιαίων μονάδων (44%-41%).

Σύμφωνα με υπολογισμούς του προεκλογικού γραφείου της Κλίντον, το ποσοστό των ψηφοφόρων που ψήφισε ήδη στη Φλόριντα, αυξήθηκε κατά 139%, ή πάνω από το διπλάσιο ποσοστό, που είχε το 2012, ενώ οι εγγεγραμμένοι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στη Φλόριντα προτιμούν την Κλίντον κατά 60% έναντι του Τραμπ με 30%.

Στη Νεβάδα, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, με 72% για την Κλίντον και 19% για τον Τραμπ.

Ένα είναι σίγουρο. Η νύχτα των εκλογών θα είναι μεγάλη.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου