Categories: ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ 2020: Ο Τραμπ είπε ότι κέρδισε και να σταματήσουν να μετρούν τις επιστολικές ψήφους

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά που μπορεί να καθορίσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε σήμερα τη νίκη του επί του δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

«Ειλικρινά, πράγματι νικήσαμε», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον υποστηρικτών του στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, τα εκλογικά αποτελέσματα από μερικές αμφίρροπες πολιτείες, περιλαμβανομένων της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια, εξακολουθούν να μην είναι σαφή και προβολές από μεγάλα δίκτυα και την Edison Research δείχνουν πως ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται των 270 εκλεκτορικών ψήφων που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ακόμη, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα» των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, υποστήριξε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ακόμη πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Διαβάστε την ομιλία του: 

«Είναι η πιο αργά μέσα στη νύχτα συνέντευξη Τύπου που έχω κάνει ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω τον αμερικανικό λαό που μας ψήφισαν. Μια αξιοθρήνητη ομάδα ανθρώπων προσπάθησαν να πάρουν το δικαίωμα ψήφου από τον λαό. Θέλω να ευχαριστήσω την πρώτη κυρία, τη Μελάνια. Ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη γιορτή. Ήμασταν έτοιμοι να γιορτάσουμε μια τέτοια νίκη αλλά αναβλήθηκε.

Οι ψηφοφόροι ήρθαν σε αριθμό ρεκόρ για να μας στηρίξουν, στη Φλόριντα νικήσαμε με διαφορά. Νικήσαμε στο Τέξας, με διαφορά 700.000 ψήφων και ακόμα δεν έχει μετρήσει αυτό. Νικήσαμε και στη Georgia, είμαστε μπροστά 117.000 ψήφους, δεν μπορούν να μας φτάσουν. Μάλλον νικήσαμε και στη Β. Καρολίνα. Στην Αριζόνα έχουμε πολύ δρόμο. Είναι πιθανό να νικήσουμε και εκεί. Τώρα καταμετρούμε τις ψήφους στις “περιοχές Τραμπ”. Ένας φίλος μου είπε πως είναι “μάλλον απίθανο” να σε φτάσει, αλλά δεν χρειαζόμαστε την Αριζόνα. Τη θέλουμε αλλά δε τη χρειαζόμαστε. 

Είμαστε μπροστά στη Πενσυλβάνια με μεγάλη διαφορά. 64% των ψήφων είναι σχεδόν αδύνατο να μας φτάσουν. Πάμε να καταμετρήσουμε τμήματα της Πολιτείας που τους “αρέσει” ο πρόεδρός σας. Στο Μίσιγκαν είμαστε μπροστά. Νικάμε και στο Γουισκόνσιν. Πραγματικά δεν τα χρειαζόμαστε αυτά. Μίλησα με τον κυβερνήτη του Τέξας και με συνεχάρη για τη νίκη. Είμαστε μπροστά 107.000 ψήφους στο Μίσιγκαν. Αν πάρετε όλες τις Πολιτείες που έχουμε κερδίσει, είναι πάρα πολλές. Και κερδίζουμε με τεράστια διαφορά, δεν είναι ότι κερδίσαμε με 12 ψήφους διαφορά. Αναβλήθηκε ο εορτασμός γιατί οι αντίπαλοί μας αποφάσισαν να πάμε στο Δικαστήριο. Η Φλόριντα ήταν μια τρομακτική νίκη για εμάς, το Τέξας το ίδιο, το Οχάιο επίσης.

Προηγούμασταν και ξαφνικά όλα σταμάτησαν στην καταμέτρηση στη Φλόριντα. Ήμασταν έτοιμοι να ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα και πραγματικά κερδίσαμε αυτές τις εκλογές. Είναι μια μεγάλη απάτη αυτό που έγινε. Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση. Δεν θέλουμε να βάλουμε νέες ψήφους στις 4 το πρωί. Ήδη έχουμε κερδίσει.»

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή