Categories: ΚΟΣΜΟΣNewstrack

ΗΠΑ: “Εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση”, χαρακτήρισαν το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια χαρακτήρισαν επισήμως το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ National Rifle Assosiation (NRA) “εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση”, σύμφωνα με το BBC.

Η απόφαση για την καταδίκη της ένωσης αυτής εγκρίθηκε ομόφωνα χθες Τρίτη από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σαν Φρανσίσκο και έπεται της επίθεσης νεαρού ενόπλου τον Ιούλιο σε έκθεση τροφίμων στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, κατά την οποία αυτός σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν συχνά το ισχυρό λόμπι NRA ότι η ρητορική του πυροδοτεί τις μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ.

Στην απόφαση αυτή του Εποπτικού Συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ “μαστίζονται από μια επιδημία βίας των όπλων” και κατηγορείται η NRA ότι χρησιμοποιεί “τον σημαντικό πλούτο και την δύναμή της ως οργάνωση για να προωθεί την οπλοκατοχή και να υποκινεί τους κατόχους όπλων σε πράξεις βίας”.

“Όλες οι χώρες έχουν βίαιους και απεχθείς ανθρώπους, αλλά μόνον στην Αμερική τους προσφέρουμε εύκολη πρόσβαση σε όπλα εφόδου και σε γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επιρροή της National Rifle Assosiation”, προστίθεται στο κείμενο.

Στο κείμενο αυτό καλείται η πόλη και η κομητεία να επανεξετάσουν τη σχέση τους με εταιρείες που συνεργάζονται με την NRA.

Η NRA αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή “γελοίο κόλπο” που έχει στόχο “να αποσπάσει την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σαν Φρανσίσκο, όπως το ανεξέλεγκτο πρόβλημα με τους άστεγους, η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και το πολύ υψηλό ποσοστό μικροαδικημάτων, για να αναφέρουμε μόνο μερικά”.

Έντονη κριτική δέχθηκε η απόφαση αυτή και από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αντιτίθενται στις περισσότερες προσπάθειες περιορισμού της κατοχής όπλων από ιδιώτες και διαφωνούν με πολλές από τις πολιτικές που υιοθετεί μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις στις ΗΠΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA