Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται ενδεχόμενο εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου, απαγόρευση πτήσεων του εθνικού της αερομεταφορέα στο εξωτερικό, διενέργεια ελέγχων σε εμπορικά πλοία που διαθέτουν τη σημαία της, αλλά πιθανή δίωξη των κινεζικών τραπεζών που συναλλάσσονται με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αποδεχτεί μια προκαταρκτική κι ευρεία προσέγγιση μέτρων αποκλεισμού έναντι της Βόρειας Κορέας, ενώ έχει ζητήσει από την ομάδα των συμβούλων του για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, να σχεδιάσουν ένα διμερές πλαίσιο διεθνών κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι απειλές από το πυραυλικό, αλλά και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
“Υπάρχει ένα ευρύ πλαίσιο πιθανών μέτρων που μπορούν να εφαρμοστούν κατά του συνόλου των εμπορικών δραστηριοτήτων της Βόρειας Κορέας,” δήλωσε χαρακτηριστικά κι ανώνυμα στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος.
Σε γενικότερο επίπεδο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ένα φάσμα εμπορικών-οικονομικών κυρώσεων που μπορούν να εφαρμοστούν σταδιακά κατά της Βόρειας Κορέας κι ανάλογα με τις ενέργειές της. Μερικά μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν μονομερώς, ενώ άλλα απαιτούν την έγκριση του ΟΗΕ, όπου η Κίνα ασκεί βέτο, στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Από την άλλη μεριά, η αποστολή της αμερικανικής ναυτικής αρμάδας στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου έχει προκαλέσει ανησυχίες για το ενδεχόμενο διεξαγωγής προληπτικού επιθετικού πλήγματος από τις ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ δηλώνουν ότι η χρήση στρατιωτικών μέσων παραμένει ενεργή, τονίζοντας ότι η απόφαση ενός αμερικανικού επιθετικού πλήγματος έχει τελευταία θέση, στη λίστα των διαθέσιμων επιλογών.