Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Οικογένεια Ζακ: «Ζητούμε από το Δικαστήριό σας να μας προστατέψει»

Σε χυδαίες αναφορές περί υποτιθέμενου «οικονομικού κινήτρου» της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου φαίνεται να επιμένει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας του.

Μάλιστα, οι χυδαιότητες αυτές σε βάρος της οικογένειας, που ακούγονται για δεύτερη διαδοχικά δικάσιμο από τη συνήγορο των αστυνομικών, ανάγκασαν την οικογένεια να εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας προστασία από το Δικαστήριο.

Όπως σημειώνει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου:

Κατά τη δικάσιμο της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 2021, η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων αστυνομικών κα Ευαγγελία Βαρελά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η οικογένεια του Ζαχαρία επιμένει να καταδικαστούν οι αστυνομικοί αποσκοπώντας να απαιτήσει αστικές αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος. Η οικογένεια μας, σεβόμενη τους δικαστικούς λειτουργούς και τη διαδικασία της δίκης, δεν διέκοψε ζητώντας τον λόγο, αν και η τοποθέτηση αυτή της συνηγόρου εκτός από βαριά απαξιωτική και προσβλητική ήταν και απόλυτα αναληθής.

Εντούτοις, επιθυμούμε σήμερα, κατά την έναρξη της διαδικασίας, να δηλώσουμε σε σχέση με τη δήλωση αυτή τα εξής: Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα αντικαταστήσει τη χαμένη ζωή του παιδιού και αδερφού μας. Έχουμε χρέος να ζητούμε την απόδοση δικαιοσύνης πρωτίστως απέναντι στο αδικοχαμένο μας παιδί και αδερφό, αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία προκειμένου καμία άλλη οικογένεια να μην ξαναζήσει στο μέλλον αυτό που ζούμε εμείς εδώ και τρεισήμισι χρόνια.

Αυτού του περιεχομένου δηλώσεις υπερβαίνουν τα καθήκοντα και τον ρόλο ενός συνηγόρου υπεράσπισης ως παράγοντα της δίκης και βέβαια και της ευπρέπειας. Ανεξάρτητα του ζήλου τους για την υπεράσπιση των κατηγορούμενων πελατών τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό απέναντι στα μέλη της οικογένειας του θύματος, αποφεύγοντας να απευθύνουν σ’ αυτά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που μόνο επαυξάνουν την ήδη τεράστια οδύνη τους.

Η παρακολούθηση της δίκης αυτής είναι από μόνη της εξαιρετικά επώδυνη για την οικογένειά μας, δεν αντέχουμε άλλη στεναχώρια. Ζητούμε από το Δικαστήριό σας να μας προστατέψει από νέες άσκοπες προσβολές που μεγαλώνουν τον ήδη τεράστιο πόνο μας.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA