Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Απομακρύνθηκαν οι μετανάστες από τα σύνορα

Ομαλά πραγματοποιήθηκε η διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη. Δεκατέσσερα λεωφορεία γεμάτα μετανάστες ξεκίνησαν, από την Ειδομένη με προορισμό την Αθήνα.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων -με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος βρίσκεται στον καταυλισμό- και δημοσιογράφους, τους οποίους η αστυνομία έχει σταματήσει σε αποστάση περίπου 3 χλμ από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της επιχείρησης, τραυματίστηκε ένας Ιρανός μετανάστης, ενώ έγιναν και 30 προσαγωγές. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων -με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο οποίος βρίσκεται στον καταυλισμό- και δημοσιογράφους, τους οποίους η αστυνομία έχει σταματήσει σε αποστάση περίπου 3 χλμ. από την περιοχή.

ΠΗΓΗ: News247, Ναυτεμπορική

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA