Categories: ΕΛΛΑΔΑ

«Είδα τα ΜΑΤ να πατούν το κεφάλι του γιου μου» -Καταγγελία σοκ από πολίτη στο Κουκάκι [ΒΙΝΤΕΟ]

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που καταγράφηκαν κατά την επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων από την ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι.

Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία που έγινε από ιδιοκτήτρια διπλανού κτιρίου από αυτό που τελεί υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου, η οποία δήλωσε πως ομάδα αστυνομικών ζήτησαν άδεια για να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού της ώστε να ενισχύσουν την επιχείρηση εκκένωσης.

Είδα τα ΜΑΤ να πατούν το κεφάλι του γιου μου

«Ήρθαν τα ΜΑΤ είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται», ανέφερε η σύζυγος του ιδιοκτήτη στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε.

«Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα».

«Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στην συνέχεια μετά ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ», κατέληξε η γυναίκα τονίζοντας πως είναι συγκλονισμένη και σε κατάσταση σοκ.

Πάντως αυτό φαίνεται πως δεν είναι το μόνο περιστατικό ωμής απρόκλητης αστυνομικής βίας, καθώς αντιδράσεις στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει και η φωτογραφία μίας ημίγυμνης γυναίκας στην ταράτσα του υπό κατάληψη κτιρίου. 

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή