Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα σε 48 ώρες επισκευάστηκε η τρύπα των 15 μέτρων στην Ιαπωνία

Όλοι θυμόμαστε την τεράστια τρύπα αποχέτευσης που εμφανίστηκε ξαφνικά στη μέση του δρόμου μιας πολυσύχναστης πόλης της Ιαπωνίας. Η τρύπα με 30 μέτρα πλάτος και 15 μέτρα βάθος, που εμφανίστηκε πριν από μόλις δύο μέρες έχει τώρα «εξαφανιστεί». Ο δρόμος, των πέντε λωρίδων, επισκευάστηκε και είναι ξανά ανοιχτός. 

Το περιστατικό συνέβη σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, νοτιοδυτικά της πόλης Φουκουόκα.

Το περιστατικό αυτό υπενθύμισε στους κατοίκους τους Βρετανίας πως οι δρόμοι τους βρίθουν από σκουπίδια· καθώς επίσης και πόσο νωθρό είναι το υπεύθυνο Συμβούλιο σε ζητήματα καθαρισμού των δρόμων.

https://twitter.com/PartWarrior/status/798531106937024513

https://twitter.com/AlexT/status/798455789996408832

Δείχνοντας σε όλον τον υπόλοιπο πλανήτη πως γίνεται σωστά μια δουλειά, οι Γιαπωνέζοι εργαζόμενοι αντέδρασαν αστραπιαία στο περιστατικό. Δίνοντας μάχη με τον χρόνο, έσπευσαν στο σημείο και έριξαν αμέσως τόνους τσιμέντο στην ανοιχτή τρύπα –  6,200 κυβικά μέτρα άμμου χρειάστηκαν για να επιδιορθώσουν το «κενό». Οι εργαζόμενοι, μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν, επίσης, να επιδιορθώσουν τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου και νερού που είχαν επηρεαστεί.

Ο δρόμος άνοιξε τόσο για τα αυτοκίνητα, όσο και για τους πεζούς νωρίς σήμερα το πρωί· αφότου οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν πως ο δρόμος είναι απόλυτα ασφαλής μετά τις επισκευές. 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος της Φουκουόκα Soichiro Takashima είπε: «Λυπούμαστε πολύ για την αναταραχή και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν».

Πόσες φορές οι αρμόδιοι έχουν απολογηθεί για τα προβλήματα στους δρόμους στη δική μας χώρα; Ακόμα αναμένουμε τη μακροσκελή λίστα των απολογιών. 

Πηγή: the lad bible

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι