Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η τελευταία εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Θλίψη προκάλεσε η ξαφνική είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή.

Όπως έγινε γνωστό, ο αγαπημένος στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή στον Βόλο, από όπου, μάλιστα, καταγόταν. Ο Μαχαιρίτσας βρισκόταν τις τελευταίες μέρες στην πόλη του, καθώς την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου είχε πραγματοποιήσει με συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Βόλου.

Οι δύο τραγουδοποιοί και φίλοι είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, καθώς είχαν αρκετά κοινά. Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες που είχαν ως μουσική αφετηρία τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώ προέρχονταν από δύο εμβληματικά συγκροτήματα, από τους Τερμίτες ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και από τους Φατμέ ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Τον τελευταίο χρόνο είχαν μια μόνιμη και στενή συνεργασία με κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα υπό τον τίτλο “Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά”, εμπνευσμένοι από το ομώνυμο τραγούδι του Πορτοκάλογλου. Είχαν πραγματοποιήσει χειμερινές εμφανίσεις την σεζόν που μας πέρασε στο “Γυάλινο Μουσικό Θέατρο” με εκλεκτούς καλεσμένους και με πλήθος κόσμου.

Από την αρχή του καλοκαιριού ο Μαχαιρίτσας και ο Πορτοκάλογλου πραγματοποιούσαν εμφανίσεις σε πόλεις, χωριά και νησιά της χώρας μας, στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους περιοδείας, ενώ αύριο, Τρίτη, ήταν να πραγματοποιηθεί η μεγάλη, κοινή τους συναυλία “Μαζί για το Παιδί” στο Ηρώδειο, με σκοπό τη στήριξη 30.000 παιδιών της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”.

Ο Βόλος, που αποτελούσε έναν από τους σταθμούς της καλοκαιρινής τους περιοδείας με τίτλο “Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά”, έμελλε, τελικά, να είναι ο τελευταίος του. Ωστόσο, από τον σπουδαίο αυτόν τραγουδοποιό θα μείνουν πάρα πολλά, καθώς η μουσική παρακαταθήκη που μας άφησε είναι τεράστια και πλούσια, με πολλές επιτυχίες και μουσικά διαμάντια.

Δείτε αποσπάσματα από την τελευταία εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου στον Βόλο:

Πηγή: news247.gr

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή