Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ταλιμπάν πυροβολούν κατά διαδηλωτών που ζητούν την αφγανική σημαία στα δημόσια κτήρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Στους δρόμους της πόλης Τζαλαλαμπάντ βγήκαν σήμερα πολλοί Αφγανοί με αίτημα να επανατοποθετηθούν οι σημαίες του Αφγανιστάν στα γραφεία και στα δημόσια κτήρια αντί της σημαίας των Ταλιμπάν που κατέλαβαν τον έλεγχο της εξουσίας.

Ωστόσο, οι μαχητές των Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον τους, όπως μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Pajhwok Afghan News. Οι μαχητές των Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν επίσης μερικούς δημοσιογράφους που κάλυπταν τη διαδήλωση.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκατοντάδες άνθρωποι φαίνονταν να κάνουν πορεία με τη σημαία του Αφγανιστάν. Στο βάθος ακούγονταν πυροβολισμοί καθώς οι διαδηλωτές διαλύθηκαν από την περιοχή.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν τραυματίστηκε κάποιος κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Νωρίτερα, μια ομάδα Αφγανών γυναικών εθεάθη να πραγματοποιεί την πρώτη δημόσια διαμαρτυρία στο Αφγανιστάν για τα δικαιώματά τους. Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι γυναίκες ακούγονται να απαιτούν τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης, του δικαιώματος στην εργασία, του δικαιώματος στην εκπαίδευση και του δικαιώματος συμμετοχής στην πολιτική.

Αυτές οι διαμαρτυρίες σηματοδοτούν το πρώτο σημάδι εξέγερσης εναντίον των Ταλιμπάν από τότε που πήραν τον έλεγχο του Αφγανιστάν στις 15 Αυγούστου. Πολλοί Αφγανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και χιλιάδες ακόμη περιμένουν να επιβιβαστούν σε μια πτήση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA