Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη τρανς γυναίκα παρουσιάστρια ειδήσεων στο Μπαγκλαντές

Μια τρανς γυναίκα έκανε ντεμπούτο στο Μπανγκλαντές ως παρουσιάστρια ειδήσεων. Την Τρίτη, 9 Μαρτίου η 29χρονη Tashnuva Anan Shishir παρουσίασε ένα ολιγόλεπτο δελτίο ειδήσεων σε κανάλι εθνικής εμβέλειας και έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που λαμβάνει αυτή τη θέση στη χώρα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης οι συνάδελφοί της ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ η ίδια δήλωσε: “Ήμουν πολύ νευρική, γεμάτη συναισθήματα, αλλά είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να ξεπεράσω αυτήν τη δοκιμασία”.

Κακοποιημένη σεξουαλικά στα εφηβικά της χρόνια και εγκαταλελειμμένη από την οικογένειά της, η Shishir νιώθει δικαίωση που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα.

Η ίδια αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της και έζησε μόνη στην πρωτεύουσα της χώρας Ντάκα και στην Ναραγιανγκάντζ, ενώ, παρά τις δυσκολίες, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια υγεία.

Στο Μπαγκλαντές η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ αντιμετωπίζει κοινωνική απομόνωση, σεξουαλική κακοποίηση και άλλες μορφές παρενόχλησης. Η εύρεση εργασίας είναι παραπάνω από δύσκολη.

Να σημειωθεί, όσο αδιανόητο κι αν ακούγεται, ότι το 2018 δόθηκε δικαίωμα ψήφου στα τρανς άτομα στο Μπαγκλαντές, γεγονός που αποδεικνύει πόσο δύσκολο είναι να είναι κάποιο άτομο ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα.

Πηγή: News247

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA