Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Leon of Athens στο Gazarte

Ο Leon, επιστρέφει με γεμάτες αποσκευές για ένα live στο Roof Stage του GAZARTE το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.   Ο Leon of Athens, έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα όπως ο Guardian, οι New York Times, το BBC,το ΝΜΕ και το Q Magazine, ενώ το 2014 παρουσίασε τη μουσική του σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Εδιμβούργο.   Στο live του θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κομμάτια από album του “Global”, τραγούδια από το ντεμπούτο του “Futrue”, διασκευές και νέα τραγούδια. 

GAZARTE / Βουτάδων 32-34, Γκάζι / 22:00 / είσοδος 10€


Lamia Bedioui στο Διέλευσις

Η Lamia Bedioui γεννήθηκε στη Τυνησία όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας ( Master ) . Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Έκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι, αρχικά στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και κατόπιν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ζει στην Ελλάδα από το 1992. Από το 2002 μέχρι 2010 συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. 

ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ / Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη / 22:00


Αλέκα Κανελλίδου στο Half Note Jazz Club 

Πιστή σε μια καλλιτεχνική έκφραση με σαφείς επιρροές από την τζαζ, η Αλέκα Κανελλίδου επιστρέφει στο Half Note μ’ ένα σπέσιαλ πρόγραμμα που τιτλοφορείται “Μόλις Χθες”. Μαζί της ένα νέο κουαρτέτο, με τον Τάκη Φαραζή να υπογράφει τη μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση. Με την αξεπέραστη βελούδινη φωνή της, ερωτική και βραχνή, η ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει στον χρόνο με υπέροχα τραγούδια, γνωστά και άγνωστα, από το πλούσιο ρεπερτόριο της, καθώς και με αναπάντεχες διασκευές ελληνικών και διεθνών επιτυχιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα με αμερικάνικα στάνταρντ, χωρίς να λείπουν και οι εκπλήξεις από τον χώρο της τζαζ. 

HALF NOTE JAZZ CLUB / Τριβωνιανού 17, Μετς / 22:30 / είσοδος 20-30€


This is war στο Θέατρο Πόρτα

Ποιο είναι το ψυχικό κόστος της βίας; Ποιος είναι ο πραγματικός πόλεμος εν τέλει; Πόσο δυσδιάκριτος είναι ο εχθρός; Ποιοι οι αθώοι; Και ποιοι οι ένοχοι; Μέλη καναδικής αποστολής στο Αφγανιστάν, που έχουν βιώσει μια θηριωδία στην προσπάθεια να κρατήσουν ένα από τα δυσκολότερα εδάφη στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια μιας σκληρής συνέντευξης, ανακαλεί ο καθένας τους την δική του επίπονη εκδοχή των γεγονότων, που οδήγησαν στο φρικτό συμβάν μεταξύ «ειρηνευτικών δυνάμεων» και Αφγανών.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ / Μεσογείων 59 / 21:15 / είσοδος 8-15€


Πίστη, αγάπη, ελπίδα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ένα επίκαιρο έργο για την αποξένωση σε μια προ-φασιστική κοινωνία άγριου καπιταλισμού, όπου κυριαρχούν ο κυνισμός και το ατομικό οικονομικό συμφέρον. Η Ελισάβετ, άνεργη,  βάζει ενέχυρο το σώμα της στο Κρατικό Ανατομείο, προκειμένου να εξασφαλίσει μια άδεια πλασιέ για να δουλέψει. Κατηγορείται για απάτη, συναναστρέφεται διάφορους ανθρώπους, έχει σύντομη ερωτική ιστορία με  ενα αστυνομο που τη συντηρεί. Όταν και αυτή η χαραμάδα φωτός σβήσει θεαματικά, θα πέσει στο ποτάμι επιχειρώντας να βάλει τέλος σε μια ζωή χωρίς ελπίδα… 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ / Λεωφόρος Συγγρού 107-09 / 21:00 / είσοδος 5-18€


Το γεφύρι της Άρτας – Επί του μύθου σύνθεσις στο Σύγχρονο Θέατρο 

Με αφορμή το γνωστό δημοτικό τραγούδι και υλικό από την πεζογραφία του Γ. Θεοτοκά και την ποίηση του Γ. Ρίτσου, οι θεατρικοί Οργανισμοί ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή με το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ την παράσταση “Το γεφύρι της Αρτας – Επί του μύθου σύνθεσις” Ο μύθος γνωστός και με πανάρχαιες ρίζες. Με μικρές παραλλαγές συναντάται στις παραδόσεις και άλλων βαλκανικών λαών. Για να θεμελιωθεί το γεφύρι πρέπει να θυσιαστεί η γυναίκα του Πρωτομάστορα. Η ιστορία για τον αγώνα του ανθρώπου να κερδίσει τη ζωή του, να τιθασεύσει τη φύση και τον εαυτό του. Ενας αγώνας επίμονος, πολλές φορές απελπισμένος, άνισος, γεμάτος τραγικότητα και διαψεύσεις. Σχεδόν πάντα μεγαλειώδης.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ / Ευμολπιδών 45, Γκάζι / 19:00 / είσοδος 10-12€

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA