Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για την Tετάρτη 9 Δεκεμβρίου

Τρεις συνθέτες συνομιλούν με δέκα νέους στιχουργούς των Αγώνων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού συναντώνται ξανά με τον ελληνικό στίχο. Στο πλαίσιο του εορταστικού τους χαρακτήρα, δέκα στιχουργοί που ξεχώρισαν κατά τη δεύτερη διοργάνωση των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού (2012) συνομιλούν μέσα από καινούρια στιχουργικά κείμενα, με τους συνθέτες Γιώργο Ανδρέου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη και τον στιχουργό Κώστα Φασουλά. Το θέμα που καλούνται να αποδώσουν με τους στίχους τους είναι κοινό και για τους 10 συμμετέχοντες. Πρόκειται για το «Το τραγούδι ενός πλανόδιου μουσικού». Ένας πλανόδιος μουσικός αποτελεί τη «φωτογραφία» της έμπνευσης και της δημιουργίας των στίχων, που θα ακουστούν για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η συμμετοχή δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

19:00|είσοδος ελεύθερη

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα


Εlles/ Εκείνες στο Μουσείο Φρυσίρα 

Το μουσείο Φρυσίρα από τις 9 Δεκεμβρίου 2015 έως τον Ιούλιο 2016 πρόκειται να πραγματοποιήσει στο κτήριο της Μονής Αστερίου 3 ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Ευρωπαίες γυναίκες ζωγράφους του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα από τις συλλογές του μουσείου. Με την έκθεση αυτή που θα περιλαμβάνει τα έργα 67 δημιουργών, το μουσείο Φρυσίρα φιλοδοξεί να αποτείσει έναν μοναδικό φόρο τιμής στο φύλο που συντέλεσε σιωπηρά αλλά δυναμικά στην διαμόρφωση της σύγχρονης τέχνης βγαίνοντας από το περιθώριο και αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η τέχνη δεν έχει φύλο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΡΥΣΙΡΑ

Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα


Eat Υour Music and Dance στο 48 Urban Garden

Αυτή την Τετάρτη 9/12 η Κάφκα, η μουσική παραγωγός του Enlefko 88.7 Playlist σε ένα διαφορετικό πάρτυ στα dexx του 48 Urban GardenΕκτός από τις μουσικές επιλογές η Κάφκα μπαίνει και στο Food Truck του 48 για το… «πιάτο ημέρας». Δοκιμάστε το και χορέψτε με τις μουσικές της! 

21.00 

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA