Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ γράφει ιστορία μετά την γέννηση του μικρότερου αδερφού της

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας έφερε στον κόσμο το τρίτο τους παιδί, ένα αγοράκι. Αυτή η μέρα όμως, ήταν εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντική για την πριγκίπισσα Σάρλοτ, όσο και για τον νεογέννητο αδερφό της. 

Ο λόγος; Η μικρή πριγκίπισσα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας, που κρατάει την θέση της για την διαδοχή του θρόνου, παρά την γέννηση του αδερφού της. Μέχρι το 2013 κάθε φορά που ένα αγόρι γεννιόταν στην βασιλική οικογένεια, οι αδερφές του έχαναν και μια θέση στην σειρά διαδοχής, αυτό όμως άλλαξε και ο νόμος πλέον, ορίζει ότι όσα κορίτσια γεννήθηκαν μετά το 2011 δεν θα παραβλέπονται πια από τα αγόρια αδέρφια τους. 

Το ίδιο θα ίσχυε και αν ο πρίγκιπας Τζώρτζ είχε γεννηθεί κορίτσι. Θα ήταν ακόμα δηλαδή τρίτος στην σειρά διαδοχής, μετά τον παππού και τον πατέρα του και μια μέρα θα γινόταν βασιλιάς, άσχετα με το γεγονός ότι θα ήταν κορίτσι. 

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο ορόσημο που θέτει η πριγκίπισσα Σάρλοτ. Αμέσως μετά την γέννηση της το 2015, της αποδόθηκε ο τίτλος της Αυτού Μεγαλειότης, ενώ κανονικά θα ήταν απλά μια Λαίδη. 

Βέβαια, παρά την τόση κουβέντα που γίνεται για την βασιλική οικογένεια τον τελευταίο καιρό, φαίνεται πως κανείς δεν θέλει και πολύ να κάτσει στον θρόνο μετά την Ελισάβετ. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στην οικογένεια αυτή την στιγμή, που να θέλει να γίνει βασιλιάς, θα συνεχίσουμε όμως, να εκτελούμε κανονικά τα καθήκοντά μας», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρίγκιπας Χάρι. «Ακόμα κι αν γινόμουν βασιλιάς, θα συνέχιζα να πηγαίνω μόνος για τα ψώνια μου». 

Πηγή

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι