Μια τυφλή γευσιγνωσία ζυμαρικών στο «Θα σε κάνω Βασίλισσα»

Λίγες μέρες πριν, το ηλεκτρονικό newsletter FNB daily, που ασχολείται με ό,τι νέο συμβαίνει στον κλάδο τροφίμων και ποτών, διοργάνωσε μια τυφλή γευσιγνωσία ζυμαρικών στο εστιατόριο «Θα σε κάνω Βασίλισσα», βασισμένη σε αγαπημένες και αποκλειστικά ελληνικές σειρές  ζυμαρικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Ανάμεσά τους και η νέα «Χρυσή Σειρά» της MISKO φτιαγμένη από την εκλεκτή ποικιλία σιταριού Σβέβο.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από τις οχτώ διαφορετικές ετικέτες ζυμαρικών (επιλέχθηκαν αυστηρά σπαγγέτι Νο 7 και Νο 6) μπόρεσαν να αναδειχτούν πλήρως μπροστά στους κριτές, πέντε δημοσιογράφoυς γεύσης, καθώς κάθε πανομοιότυπο πιάτο έφτασε μπροστά τους μαγειρεμένο al dente ως όφειλε, με ελάχιστη προσθήκη ελαιόλαδου. Το ζητούμενο ήταν να διακριθεί εκείνο με το καλύτερο κράτημα, υφή, γεύση, άρωμα και συμπεριφορά μετά το μαγείρεμα και να βαθμολογηθεί σε μια κλίμακα από το 1 έως το 100. Για να διασφαλιστεί η διαφάνεια της τυφλής γευσιγνωσίας, η διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε.

8 διαφορετικά ελληνικά ζυμαρικά, πανομοιότυπα μαγειρεμένα, βαθμολογήθηκαν σε κλίμακα από το 1 έως το 100

Ανάμεσα στις επιλογές, που πραγματικά δυσκόλεψαν την κριτική επιτροπή, ξεχώρισαν τα σπαγγέτι της «Χρυσής Σειράς» της MISKO για το κράτημα, το έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα και την εμφάνισή τους στο πιάτο, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της αυστηρά μονοποικιλιακής της σύνθεσης, αλλά και της αυστηρής διαδικασίας παραγωγής, ώστε το σιτάρι να μην αναμιγνύεται με άλλα σιτηρά. Στη συνέχεια, ο σεφ χρησιμοποίησε από τη «Χρυσή Σειρά» τις «πλεξούδες», προκειμένου να δημιουργήσει μια απολαυστική πάστα αλά puttanesca, καθώς και άλλη μία, κλασικά χορταστική, με σάλτσα ραγού.

Η «Χρυσή Σειρά» αποτελείται από σπαγγετίνι, σπαγγέτι-μακαρούνια, πλατιά ματσάτα, μακαρόνια για παστίτσιο, κριθαράκι και πλεξούδες σε χαρακτηριστική συσκευασία με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το χρυσαφί.

Γιώτα Παναγιώτου

Share
Published by
Γιώτα Παναγιώτου