Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η πιο μεγάλη σε ηλικία Ευρωπαία γλιτώνει τον κορωνοϊό και γιορτάζει τα 117α γενέθλια

Μια Γαλλίδα μοναχή είναι ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στην Ευρώπη και νίκησε τον κορωνοϊό, σε ένα γηροκομείο στη νότια Γαλλία. Αυτήν την εβδομάδα, θα γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της. 

Η αδερφή Αντρέ γεννήθηκε το 1904 και τον προηγούμενο μήνα είχε βρεθεί θετική στον ιό. Βρισκόταν σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Τουλόν, όπου 81 από τους 88 κατοίκους κόλλησαν κορωνοϊό και οι δέκα από αυτούς πέθαναν. 

Η μοναχή δεν είχε συμπτώματα, ωστόσο απομονώθηκε στο δωμάτιό της και δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα. Το μόνο της παράπονο ήταν η «μοναξιά», σύμφωνα με τους νοσοκόμους που τη φρόντιζαν. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει καν ότι είχα τον ιό», σχολίασε στην εφημερίδα Var-Martin.

«Δεν μας ρώτησε για την υγεία της, αλλά για τη ρουτίνα της. Ήθελε να ξέρει αν, για παράδειγμα, το γεύμα της και οι  ώρες ύπνου της θα άλλαζαν. Δεν έδειξε να φοβάται την ασθένεια, στην πραγματικότητα, ανησυχούσε περισσότερο για τους άλλους», σημείωσε μέλος του προσωπικού, σύμφωνα με τη Guardian

Σε ένα γαλλικό κανάλι, η αδελφή Αντρέ δήλωσε: «Όχι, δεν φοβόμουν, γιατί δεν φοβάμαι να πεθάνω. Χαίρομαι που είμαι μαζί σας, αλλά εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, να έβρισκα τον μεγάλο μου αδελφό και τον παππού μου και τη γιαγιά μου.»

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA