Samotnosc, είναι μια άγνωστη λέξη. Μια οθόνη έτοιμη να δεχτεί τις προβολές των χαρακτήρων του έργου, της Ιουλίας και του Νικηφόρου. Μιας εμμονικά μοναχικής γυναίκας και ενός ερωτικά υπερδραστήριου μεσήλικα. Δύο ανθρώπων ακραία διαφορετικών και συγκρουόμενων μέσα στην αναγκαστική συμβίωσή τους, σε μια Αθήνα που ο πληθυσμός της αλλάζει. Τι τους δένει σε αυτή τη συμβιωτική σχέση; Κοινό σημείο αναφοράς και για τους δύο, η μοναξιά και η αναγκαστική διαχείριση της. Για πόσο μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά; Τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να την αντέξουν; Ο νεαρός μετανάστης που βρίσκεται στο δρόμο τους θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών τους;
Οι εικόνες είναι η νέα γλώσσα. Οι έννοιες αλλάζουν. Τι είναι βία; Τι είναι φιλία; Τι είναι επιβίωση; Τι είναι αγάπη; Τι είναι έρωτας; Τι είναι πορνογραφία; Στην παράσταση Samotnosc, το επί σκηνής θεατρικό δρώμενο, άλλοτε κινείται σε ένα επίπεδο παράλληλο με το κείμενο, δημιουργώντας με τα σκηνικά, τους ηθοποιούς και τα βίντεο μια ρεαλιστική πραγματικότητα –αυτή των χαρακτήρων του έργου- και άλλοτε αποδομεί αυτή την πραγματικότητα, για να φέρει στην επιφάνεια όσα οι χαρακτήρες του έργου έχουν κρύψει για μια ζωή. Η σκηνή του θεάτρου Αγγέλων Βήμα παρουσιάζεται στον θεατή σαν ένα ενιαίο θεατρικό γλυπτό φτιαγμένο από εικόνες.
Η Άννελη Ξηρογιάννη έχει ήδη παρουσιάσει στο θεατρικό κοινό τέσσερα έργα της σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το θέατρο Αγγέλων Βήμα και το θέατρο Επί Κολωνώ. Οκτώ έργα της έχουν βραβευτεί από: το Υπουργείο Πολιτισμού (Πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα), την UNESCO (A Βραβείο), τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό (Α Βραβείο) και την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών . Το Samotnosc έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Β’ βραβείο) και ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή για πρώτη φορά.
Ο Παντελής Μάκκας, καταξιωμένος εικαστικός με εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ρίχνει τα τελευταία χρόνια την εικαστική του ματιά στο θέατρο, επιμελούμενος το εικαστικό περιβάλλον παραστάσεων που έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, αλλά και σε θεατρικά φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών , το BE Festival (Birmingham) και το Operadagen (Rotterdam). Για πρώτη φορά, πέρα από το εικαστικό περιβάλλον, υπογράφει και τη συνολική σκηνοθετική άποψη του έργου, δημιουργώντας ένα πρισματικό κόσμο όπου βίντεο, θεατρική απόδοση και εικαστική έκφραση συνυπάρχουν.
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 12 ευρώ
Άνεργοι / Φοιτητές / άνω 65 ετών: 10 ευρώ
Ατέλεια: 5 ευρώ
Διάρκεια: 75’
Από τις 21 Φεβρουαρίου έως 6 Απριλίου 2018, Τετάρτη και Παρασκευή, 21:15
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 104 31 Αθήνα