Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πως να βοηθήσουμε τη Ντένια Παράσχη που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου

Η συγκινητική ιστορία της νεαρής Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο, η οποία πριν καλά-καλά κλείσει τα 28 της χρόνια, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά, «άγγιξε» το πανελλήνιο.

Μάλιστα, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του συντοπίτη της, υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έπειτα από προσωπικές επαφές με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξασφάλισε τη μετάβαση της ασθενούς στη Βοστώνη των ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο θα εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία της Ντένιας προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον σε κάθε άκρη της χώρας και έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης χρηματικού ποσού για την κάλυψη του τεράστιου κόστους νοσηλείας στο εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής.

Το ταξίδι της ίδιας και των γονιών της θα πραγματοποιηθεί άμεσα (ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες) και η εισαγωγή της νεαρής κοπέλας στην εξειδικευμένη ογκολογική κλινική αναμένεται να βοηθήσει αρχικά στην ακριβή διάγνωση και αφετέρου στη θεραπεία, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως επιστολές για βοήθεια προς την άτυχη Ζακυνθινιά, εστάλησαν και στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ακόμη και στο Βατικανό, για να συνδράμουν οικονομικά.

Παράλληλα ασκήθηκαν πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ από την πρώην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο του ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Ρόδη Κράτσα, προκειμένου να εκταμιευθεί ποσό για τη δαπάνη της νοσηλείας.

Η κοπέλα διαγνώστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τη σπάνια ασθένεια και το ταξίδι ελπίδας στις ΗΠΑ της επαναφέρει το δικαίωμα στη ζωή!

Στο Facebook της άφησε αυτό το μήνυμα 

«Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Όσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια. Το Μάρτιο γίνομαι 28. Έχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Όλοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί. Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα. Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θά μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627

Δικαιούχος: Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου
Aν σας το ζητάει με λατινικούς χαρακτήρες: Paraschis Spyridon Georgiou

SWIFT CODE: ETHNGRAA»

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA