Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η Μις Αγγλία «κρεμά» το στέμμα της για να δουλέψει ως γιατρός στη μάχη κόντρα στον κορονοϊό

Η Bhasha Mukherjee που στέφθηκε «Μις Αγγλία» το 2019,  δήλωσε πως θα επιστρέψει σύντομα στη δουλειά ως γιατρός καθώς η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για την καλλονή που είχε κερδίσει το στέμμα της ομορφότερης Αγγλίδας, η οποία είχε διακόψει την ειδικότητά της μετά τα καλλιστεία Μις Κόσμος, που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 όταν εκπροσώπησε την Αγγλία.

Έκτοτε, η Mukherjee ταξίδευε προσκεκλημένη ως πρέσβειρα σε διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες και μάλιστα σχεδίαζε να αφήσει την ιατρική και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε ανθρωπιστικό έργο, μέχρι τον Αύγουστο. Όπως δήλωσε η ίδια στο CNN, την κάλεσαν στην Αφρική, την Τουρκία, την Ινδία, το Πακιστάν και σε άλλες ασιατικές χώρες, ως πρέσβειρα διάφορων φιλανθρωπικών σκοπών.

Από τις αρχές Μαρτίου, η 24χρονη βρισκόταν στην Ινδία, εκ μέρους της φιλανθρωπικής κοινότητας του Coventry Mercia Lions Club, και επισκέπτονταν σχολεία κάνοντας δωρεές σε γραφική ύλη, ενώ ενίσχυαν οικονομικά και ένα σπίτι για εγκαταλειμμένα κορίτσια.

Ωστόσο, όταν άρχισε η κατάσταση με τον κορονοϊό να χειροτερεύει στη Μεγάλη Βρετανία, η Mukherjee άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από τους πρώην συναδέλφους της στο νοσοκομείο που δούλευε, το Pilgrim Hospital στη Βοστώνη της ανατολικής Αγγλίας, που της περιέγραφαν πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα. Τότε, η Mukherjee επικοινώνησε με τη διεύθυνση του νοσοκομείου για να τους πει ότι θέλει να επιστρέψει.

Όπως ανέφερε, της φαινόταν λάθος να φορά στο στέμμα της Μις Αγγλίας, έστω και στα πλαίσια ανθρωπιστικού έργου, ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν από κορονοϊό και οι συνάδελφοί της δουλεύουν τόσο σκληρά. «Ακόμα και όταν κάνεις όλο αυτό το ανθρωπιστικό έργο, περιμένουν από εσένα να φοράς το στέμμα σου και να δείχνεις όμορφη. Θέλω να επιστρέψω στο σπίτι. Θέλω να έρθω και να πάω κατευθείαν στη δουλειά», δήλωσε η Mukherjee.

Η Mukherjee, η οποία μετακόμισε στην Αγγλία από την Καλκούτα σε ηλικία 9 ετών, είπε ότι είχε την αίσθηση ότι γι’ αυτό πήρε αυτό το πτυχίο και ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να είναι μέλος αυτού του κλάδου. «Ήταν απίστευτο το πώς ολόκληρος ο κόσμος τιμά όλους τους εργαζομένους που βρίσκονται στο επίκεντρο και ήθελα να είμαι ένας από αυτούς, και ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω», λέει.

Έτσι, η Mukherjee επέστρεψε την περασμένη Τετάρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από συνεννόηση με τις βρετανικές αρχές στην Καλκούτα, ώστε να βρεθεί πτήση για το Λονδίνο, μέσω Φρανκφούρτης.

«Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για μένα να είμαι Μις Αγγλία και να βοηθάω την Αγγλία, από μια εποχή μεγάλης ανάγκης», είπε η ίδια, που βρίσκεται σε απομόνωση για μία με δύο εβδομάδες, ώστε να μπιρέσει να επιστρέψει ως γιατρός στο νοσοκομείο της. Ειδικεύεται σε αναπνευστικά προβλήματα, αλλά, όπως είπε, οι γιατροί τώρα δουλεύουν όπου χρειάζεται.

Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 48.000 κρούσματα κορονοϊού και περίπου 5000 θάνατοι, ενώ από χθες στο βράδυ βρίσκεται στην εντατική και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson.

ΠΗΓΗ

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι