Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Marvel ανακοίνωσε τον πρώτο LGBTQ+ Captain America

Η Marvel Comics γιορτάζει την 80ή επέτειο του ήρωα των ΗΠΑ με την έναρξη μιας νέας σειράς, ”The United States of Captain America”, στην οποία ο εν ενεργεία Steve Rogers θα συνεργαστεί με τον πρώην Captain America όταν χαθεί η ασπίδα του. Οι ήρωες θα κάνουν ένα οδικό ταξίδι στις ΗΠΑ για να βρουν την ασπίδα και θα συναντήσουν ανθρώπους από «όλα τα κοινωνικά στρώματα» που έχουν φορέσει τον μανδύα του Captain America για να υπερασπιστούν τις κοινότητές τους. Ο Aaron Fischer, ένας γκέι έφηβος, θα είναι ο πρώτος, στη νέα μίνι σειρά, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Η Marvel περιέγραψε τον Fischer, ο οποίος θα είναι ο «Captain America of the Railways», ως «ατρόμητο έφηβο που ήρθε για να προστατέψει τα άτομα που το έχουν ανάγκη και τους απροσδιόριστους», με το ντεμπούτο του να συμπίπτει σύμφωνα με τους προγραμματισμούς με το Pride Month στις ΗΠΑ. «Ο Aaron εμπνέεται από ήρωες της queer κοινότητας: ακτιβιστές, ηγέτες και καθημερινά άτομα που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο συγγραφέας της σειράς Josh Trujillo. 

«Υποστηρίζει τους καταπιεσμένους και τους ξεχασμένους. Ελπίζω ότι η πρώτη του ιστορία αντηχεί στους αναγνώστες και θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά ηρώων». Η καλλιτέχνης Jan Bazaldua είπε ότι «απολάμβανε» τη δημιουργία του Fischer. «Ως τρανσέξουαλ άτομο, χαίρομαι που μπορώ να παρουσιάσω ένα ανοιχτό γκέι άτομο που θαυμάζει τον Captain America και παλεύει ενάντια στο κακό για να βοηθήσει εκείνους που είναι σχεδόν αόρατοι στην κοινωνία», δήλωσε η Bazaldua. «Ενώ τον σχεδίαζα, σκέφτηκα, λοιπόν, ο Cap αγωνίζεται ενάντια σε εξαιρετικά ισχυρά όντα και σώζει τον κόσμο σχεδόν πάντα, αλλά ο Aaron βοηθά εκείνους που περπατούν μόνοι τους στο δρόμο με προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Marvel είχε πολιτική “No Gays in the Marvel Universe” τη δεκαετία του 1980 και, τη δεκαετία του 1990, τοποθέτησε μια ετικέτα “Μόνο για ενήλικες” σε οποιαδήποτε κόμικς με χαρακτήρες LGBTQ + ως απάντηση σε διαμαρτυρίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η Marvel έχει προχωρήσει για να διαφοροποιήσει το καστ των υπερήρωών της, διευρύνοντας τη σεξουαλικότητα, το φύλο και τη φυλή τους.

Με πληροφορίες από την Guardian

POPAGANDA