Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία δίνει σε όλες τις γυναίκες δωρεάν πρόσβαση στα μουσεία για την Ημέρα της Γυναίκας

Αυτήν την Τετάρτη, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ιταλία δίνει δωρεάν πρόσβαση στις γυναίκες σε όλα τα μουσεία της χώρας. Το ιταλικό Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ήθελε να «γιορτάσει τον θηλυκό κόσμο» με το να προωθήσει έργα τέχνης από γυναίκες.

Μια σειρά από ειδικές για την περίσταση εκδηλώσεις, ομιλίες και εκθέσεις θα λάβουν χώρα στην Ιταλία στις 8 Μαρτίου. Κάποιες θα δώσουν περισσότερη έμφαση σε συγκεκριμένες περιόδους, συγγραφείς ή περιοχές, ενώ άλλες προσεγγίζουν πιο συνολικά την αντιπροσώπευση των γυναικών στις τέχνες.

Η σελίδα των ιταλικών μουσείων στο Instagram επικεντρώνεται στην τέχνη που απεικονίζει γυναίκες, καθώς κάνει share ένα διαφορετικό έργο με πληροφορίες για το θηλυκό υποκείμενο κάθε μέρα.

Οι γυναίκες εκεί ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν το hashtag #8marzoalmuseo, δηλαδή «8 Μαρτίου στο μουσείο», να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν με γυναίκες που απεικονίζονται σε έργα τέχνης, όπως «αγίες και ιερόδουλες, θεές και θνητές, ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες, ηθοποιούς και μάρτυες, συγγραφείς και ποιήτριες, μητέρες, Μαντόνες και επαναστάτριες».

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου