Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η εμφάνιση του Εμμανουέλ Μακρόν στη Γαλλική Πολυνησία είναι μια καλοκαιρινή οπτασία

Την εμφάνιση του καλοκαιριού έκανε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας ο οποίος έφτασε στην Ταϊτή την Κυριακή επισκεπτόμενος τη Γαλλική Πολυνησία.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα των Νήσων Μαρκέζας για την Παγκόσμια Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, για να σηματοδοτήσει έτσι την πρώτη επίσκεψη ενός Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτό το αρχιπέλαγος της Γαλλικής Πολυνησίας η οποία συνοδεύτηκε από παράσταση 600 χορευτών.

Το ταξίδι στη Γαλλική Πολυνησία συνεχίζεται και στην τελευταία επίσκεψή του, στην κοραλλιογενή ατόλη Manihi που βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος Tuamotu, τον τίμησαν με λουλουδένια στεφάνια, παραδοσιακό έθιμο της περιοχής. Τα στεφάνια ήταν τόσα πολλά που μετά δυσκολίας αναγνωρίζεται.

Το ταξίδι στοχεύει στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ του Παρισιού και των απομακρυσμένων πρώην αποικιών του στον Ειρηνικό. Σύμφωνα με το Ελιζέ, αυτή η επίσημη επίσκεψη αποτελεί μέρος ενός προγράμματος επισκέψεων στα γαλλικά εδάφη που ξεκίνησε λίγο πριν από τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA