Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου χρηματοδοτεί τη μικρού μήκους ταινία σου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο OTE TV προσκαλούν σεναριογράφους και σκηνοθέτες να καταθέσουν τα σενάριά τους σε ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή Ταινιών Μικρού Μήκους (μεταξύ 8 και 15 λεπτών), διεκδικώντας funding ύψους €15.000, που θα απονεμηθεί σε δύο νικητήρια projects.

Με καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, τα υποψήφια projects θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τρία βραβευθέντα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έναν εκπρόσωπο του ΟΤΕ TV και έναν της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Οι έξι επικρατέστερες θα συμμετάσχουν σε τρίμηνης διάρκειας σειρά σεμιναρίων, επικεντρωμένων στις βασικές ειδικότητες της κινηματογραφικής διαδικασίας, με σκοπό να οργανωθεί το pre-production των ταινιών.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη θεματολογία και το είδος της ταινίας, ενώ δεν απαιτείται ύπαρξη παραγωγού στο στάδιο κατάθεσης της πρότασης. Σεναριογράφοι και παραγωγοί μπορούν να καταθέσουν όσες προτάσεις επιθυμούν, ενώ σκηνοθέτες μόνο ένα, το κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι €10 ανά σενάριο, ενώ από τους έξι φιναλίστ που θα περάσουν στο στάδιο των σεμιναρίων, οι δύο που θα επιλεγούν από την επιτροπή για να λάβουν το έπαθλο των €15.000 ευρώ έκαστος, θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων της ΕΑΚ, στις 21 Μαρτίου 2017.

Οι προτάσεις κατατίθενται μόνο μέσω email, ενώ περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, (http://blog.hellenicfilmacademy.gr/press-releases/ffsff_2016/). 

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

Share
Published by
Ιωσήφ Πρωϊμάκης