Categories: TECHNEWS

Χάκαρε την Apple και πάρε αμοιβή έως 200.000 δολάρια!

Συνήθως, άμα χακάρεις την εταιρεία του iPhone, θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολύ σοβαρά νομικά μπλεξίματα. Εκτός όμως αν σου το ζητάει η ίδια εταιρεία! Τότε αλλάζουν τα πράγματα. Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα, με στόχο να μάθει τις ευπάθειες του λογισμικού της, συμπεριλαμβανομένου και του iOS. Όσοι καταφέρουν να βρουν τα bugs, πληρώνονται αδρά.

Ο Ivan Krstic, επικεφαλής ασφαλείας στην εταιρεία, ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εχθές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου κυβερνοασφάλειας Black Hat στο Λας Βέγκας. Τα 200.000 δολάρια που δίνει η Apple συναγωνίζονται τα ποσά που πληρώνουν οι κυβερνήσεις στους χάκερς και σε ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να ανοίξουν μια πίσω πόρτα και να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα της Apple. 

Για να πάρουν τα χρήματα, οι χάκερς θα πρέπει να αποδείξουν ότι το εύρημά τους “ξεκλειδώνει” την πόρτα και επιτρέπει στους ίδιους και σε άλλους να έχουν πρόσβαση σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad. Το πρόγραμμα ξεκινά τον επόμενο μήνα, ωστόσο έχει κάποιους περιορισμούς. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, αλλά η Apple θα προτιμήσει τους ερευνητές ασφαλείας με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Ωστόσο, η ίδια επισημαίνει πως αν κάποιος τρίτος, βρει ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Apple ευελπιστεί να εντοπίσει και να εξαλείψει τις ευπάθειες του λογισμικού της, πριν τις βρουν άλλοι και τις πουλήσουν σε τρίτους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα ίδια και πολλά περισσότερα.

Πηγή: Phonearena

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου