Categories: ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο – αλλά όχι για το λόγο που νομίζετε

Ο Lawrence Whalley, ομότιμος Καθηγητής ψυχικής υγείας στο Aberdeen μίλησε στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στην Οξφόρδη, τον Απρίλιο, μαζί με τον συγγραφέα και συνάδελφο καθηγητή Margaret Rayman, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα αίτια και στην πρόληψη για την εμφάνιση της άνοιας.

Ο καθηγητής Whalley υποστήριξε ότι ο συνδυασμός της σωστής διατροφής και πνευματικής τόνωσης δρα ως προπύργιο κατά της νόσου.

Έκανε το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο έκτοτε αναφέρεται από αρκετούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς ως βάση για μια θεωρία που υποστηρίζει ότι οι άνδρες που παντρεύονται ευφυείς γυναίκες μειώνουν την πιθανότητα άνοιας:

«Αυτό που πρέπει να κάνει ένα αγόρι αν θέλει να ζήσει περισσότερο είναι να παντρευτεί μια έξυπνη γυναίκα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα (για την άνοια) από ό, τι νοημοσύνη.» Έτσι, είναι αλήθεια;

Το indy100 επικοινώνησε με τον καθηγητή Whalley για διευκρινίσεις.

 «Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του μηνύματος της Μαργαρίτας σχετικά με τη διατροφή, μίλησα για τις ευθύνες των συζύγων να ακολουθήσουν τις συστάσεις της. Ένας δημοσιογράφος στο ακροατήριο κράτησε ένα μόνο σημείο, αλλά παραμέλησε το κεντρικό ζήτημα: οι επιλογές τροφίμων επηρεάζουν την άνοια.»

Άρα, δεν έχει να κάνει με τη νοημοσύνη της γυναίκας σε σχέση με τον σύζυγό της;

«Οι διατροφικές επιλογές επηρεάζονται από τη γενική νοητική ικανότητα. Αυτές οι επιλογές ασκούνται μέσα από πολλαπλές οδούς, συμπεριλαμβανομένων της εκπαίδευσης, του εισοδήματος και των αγορών διάφορων αντικειμένων (π.χ. αλκοόλ) με προτίμηση σε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Οι άνθρωπομε με παρόμοιο επίπεδο νοητικής ικανότητας είναι πιο πιθανό να παντρευτούν. Οι σύζυγοι παίρνουν πολλές αποφάσεις για αγορές τροφίμων και έχουν ισχυρή επιρροή στις οικογενειακές διατροφικές συνήθειες.»

Πηγή: Independent

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA