ΥΓΕΙΑ

Πέτρος Κόκκαλης: Τραγική υποστελέχωση, μπαράζ παραιτήσεων γιατρών και νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» επισκέφθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης, συνιδρυτής του νέου πολιτικού φορέα «ΚΟΣΜΟΣ» και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, «το οποίο δέχεται ετησίως, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του, τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

O κ. Κόκκαλης, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θανάση Τσακρή και τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη, συνομίλησαν με τον διοικητή και τους εργαζομένους για την «τραγική υποστελέχωση, το μπαράζ παραιτήσεων γιατρών και νοσηλευτών και τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές».

«Δεν μπορεί η λειτουργία του μεγαλύτερου “εφημεράδικου” (όπως το αποκαλούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι) της Ελλάδας, ίσως και των Βαλκανίων, να στηρίζεται στις καθημερινές υπερβάσεις του ήδη καταπονημένου από την περίοδο της πανδημίας υγειονομικού προσωπικού και να βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από τα χρόνια των μνημονίων. Πού είναι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα έκλειναν κάποια κενά; Καμία πρόβλεψη. Το ΕΣΥ έχει αφεθεί στη μοίρα του…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Παρά τις δημοσιονομικές ευκαιρίες που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια, η δημόσια υγεία έχει οδηγηθεί σε μια κατάσταση ζοφερή, που συχνά βιώνεται με τραγικό τρόπο από ασθενείς και υγειονομικούς», είπε ο κ. Τσακρής, προσθέτοντας ότι η μισθολογική αναβάθμισή τους και οι προσλήψεις είναι βασικό ζητούμενο, αλλά χρειάζεται και η δημιουργία των συνθηκών που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA