ΥΓΕΙΑ

ΕΝΙΘ: Διαμαρτυρία και απεργία ενάντια στις συνεχιζόμενες μετακινήσεις γιατρών

Οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, καταγγέλλει η ΕΝΙΘ, σημειώνοντας ότι εκτός από το ότι έτσι αποδυναμώνονται νοσοκομεία για να «μπαλωθούν» κενά που υπάρχουν σε κάποια άλλα, δημιουργείται κίνδυνος για τους ασθενείς.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετακινήσεις, η ΕΝΙΘ θα πραγματοποιήσει αύριο (23/1), στις 10:00, παράσταση διαμαρτυρίας στην 4η ΥΠΕ και απεργία στις 22/2.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Καραχρήστος σημείωσε ότι η λύση στο πρόβλημα είναι οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και η παροχή οικονομικών κινήτρων.

Γιατροί νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν ότι αναγκάζονται να μετακινηθούν για διάστημα από μία έως και αρκετές ημέρες σε νοσοκομεία της περιφέρειας, όπου δεν γνωρίζουν το περιβάλλον, τους συναδέλφους και τους ασθενείς κι ότι πρέπει να διαχειριστούν μεγάλο αριθμό ασθενών. Για τη, δε, μετάβασή τους καλύπτεται μόνο η δαπάνη για εισιτήριο ΚΤΕΛ, ενώ πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για τη διατροφή και τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο, για την οποία θα αποζημιωθούν μετά ένα τρίμηνο.

Σημείωσαν ακόμη ότι με το προσόντα που έχουν θα μπορούσαν να φύγουν από το ΕΣΥ και να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά παραμένουν στο δημόσιο σύστημα υγείας γιατί αγαπούν τη δουλειά τους.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA