ΥΓΕΙΑ

Έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού, ενώ οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 30%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο υπουργείο Υγείας (ισόγειο, Αίθουσα Τύπου), σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας».

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ήδη νοσηλεύονται 1.818 ασθενείς με Covid-19, καθώς οι εισαγωγές παρουσίασαν αύξηση 44% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό του προηγούμενου μήνα, ενώ επίσημα έχουν ανιχνευτεί 179 στελέχη της νέας υπο-παραλλαγής JN.1, που σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι ταχύτερα αναπτυσσόμενη και παρουσιάζει μεγάλη μολυσματικότητα και διασπορά στην κοινότητα με σημαντική επίπτωση σε νοσηρότητα και θνητότητα στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την Covid-19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA