H Weird Wave και η Popaganda δίνουν προκλήσεις για την ταινία Τζίμι Χέντριξ

Το 1966 ο Τζίμι Χέντριξ ήταν ακόμα ένας  ευαίσθητος και συνεσταλμένος άγνωστος κιθαρίστας που έπαιζε σε μικρά μπαρ της Νέα Υόρκης. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο νεαρός Τζίμι εισέβαλε θεαματικά στη μουσική σκηνή του Λονδίνου και μεταμορφώθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της ροκ μουσικής. Σήμερα, 45 χρόνια μετά το θάνατό του, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Ρίντλεϊ (12 χρόνια σκλάβος) σκηνοθετεί την απίστευτη πορεία του σε ένα εκρηκτικό φιλμ με τίτλο Τζίμι Χέντριξ: Η τύχη είναι με τους βιρτουόζους (Jimi:All is by my side). 

Ο Αντρέ Μπέντζαμιν (André 3000) των Outkast παραδίδει μια εκπληκτική ερμηνεία στο ρόλο του νεαρού αυτού άνδρα που μετατράπηκε πραγματικά σε Τζίμι Χέντριξ, στην προσπάθειά του να τα βγάλει πέρα στους δρόμους και στα club του Λονδίνου, τις ερωτικές του σχέσεις, τους φίλους και τους συνεργάτες που τον βοήθησαν να φτάσει ως εκεί. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζον Ρίντλεϊ αναπαριστά με εντυπωσιακή πειστικότητα και αυθεντική vintage αίσθηση τη δημιουργική έκρηξη και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα του Λονδίνου των ’60s, ενώ ταυτόχρονα αφήνει κατά μέρος τα στερεότυπα μιας συμβατικής βιογραφικής ταινίας για να παρουσιάσει μια αισθητικά και αφηγηματικά τολμηρή εκδοχή του είδους, η οποία σκιαγραφεί το ουσιαστικό πορτρέτο ενός απαράμιλλου καλλιτέχνη και μιας ολόκληρης εποχής. 

Η Weird Wave ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Popaganda χαρίζει δέκα διπλές προσκλήσεις για την πρώτη προβολή της ταινίας που γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Τορόντο και το SXSW.

Κάντε like,share και comment στο αντίστοιχο post της σελίδας μας στο facebook μέχρι την Πέμπτη στις 9.00  και κερδίστε δέκα διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο «’Αστορ» (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή) την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Οι προσκλήσεις ισχύουν για οποιαδήποτε από τις τρεις ώρες προβολών (18:00, 20:15 και 22:30) της ταινίας. 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης