Categories: ΕΛΛΑΔΑ

H νεκροψία επιβεβαίωσε τον βάναυσο θάνατο του Macky Diabete στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης της Κω

Αποφρακτικός ειλεός είναι η αιτία θανάτου του 44χρονου Macky Diabete, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, όπως προκύπτει από τη νεκροψία σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».

Η διαπίστωση του ιατροδικαστή, ο οποίος διενήργησε στη Ρόδο τη νεκροτομή, επιβεβαιώνει ουσιαστικά τον μαρτυρικό θάνατο και τις καταγγελίες ότι ο 44χρονος πριν πεθάνει ούρλιαζε από τους πόνους, ενώ αναπόφευκτα πολύ σοβαρά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με το τι ιατρική φροντίδα έλαβε και εάν έλαβε ποτέ ο μετανάστης από τη Γουινέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μετανάστης είχε κάνει παλαιότερα χειρουργείο στην κοιλιά. Λόγω του χειρουργείου αυτού δημιουργήθηκαν συμφύσεις που με τη σειρά τους προκάλεσαν τον αποφρακτικό ειλεό, ο οποίος ήταν ένα «τελικό γεγονός», όπως περιγράφεται.

«Ο κυβερνητικός ρατσισμός δολοφόνησε τον Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω» υπογράμμιζε σε ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ η οποία ανέδειξε πριν λίγες ημέρες τις συνθήκες πίσω από τον θάνατο ενός 44χρονου μετανάστη στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Κω.

«Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε ο Macky Diabate στη Κω γιατι οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε για τους αστυνομικούς του Χρυσοχοίδη στα κέντρα κράτησης. Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε απο φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο» επισημαίνει η Κίνηση, ενώ δίνει στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα