Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H φίλη του Χάρι Πότερ είναι φανατική φεμινίστρια

Ένα χρόνο «άδεια» από το Χόλυγουντ  πήρε η ηθοποιός  Έμα Γουότσον για να αφοσιωθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ερμιόνη του Χάρι Πότερ, που ίδρυσε την οργάνωση HeForShe το 2014, μοιράστηκε το εξώφυλλο της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Esquire με τον ζωντανό θρύλο της υποκριτικής Τομ Χανκς. «Γυναίκες και Άνδρες» είναι ο τίτλος ανάμεσα τους.  

Η ηθοποιός, που θαυμάζει τον Χανκς για τον επαγγελματισμό του, το μεγαλείο και την ταπεινοφροσύνη του, εξελίσσεται σε αυθεντία όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων, καθώς ξέρει τι θα πει σεξισμός, από πρώτο χέρι. «Μου χτύπησαν τα οπίσθια καθώς έβγαινα από μια αίθουσα. Ένιωσα τι θα πει φόβος όταν πήγαινα σπίτι μου. Άγνωστοι  με ακολουθούσαν. Δεν συζητώ πολύ για αυτές τις εμπειρίες, διότι καθώς προέρχονται από μένα θα φαντάζουν τεράστια υπόθεση και δεν θέλω να είναι για μένα, γιατί η πλειονότητα των γυναικών που γνωρίζω έχει ζήσει τα ίδια και χειρότερα» 

Η Γουότσον, που έχει υποδυθεί την Ερμιόνη Γκρέιντζερ και στις 8 ταινίες του «Χάρι Πότερ», έχει βιώσει τον σεξισμό και στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. 

Η Γουότσον θέλει αυτή η κουβέντα να κλείσει μόνο όταν γεφυρωθεί το χάσμα των αμοιβών. «Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να μιλάς για χρήματα, διότι θα σκεφτούν ότι είσαι “δύσκολη” ή “ντίβα”. Αλλά τώρα είσαι πρόθυμη να πεις: καλά. Αποκάλεσε με “ντίβα”, αποκάλεσε με “φεμινάζι”, αποκάλεσε με “δύσκολη” ή “φανατική φεμινίστρια”, χρησιμοποίησε ό,ποιο χαρακτηρισμό θέλεις. Αυτό δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να προσπαθώ να κάνω το σωστό και να βεβαιωθώ ότι θα συμβεί το σωστό», λέει η 25χρονη ηθοποιός στο βρετανικό Esquire. (ΑΠΕ-ΑΜΕ) 

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης