Για την άρση της ασυλίας της, που ζητήθηκε για την υπεράσπιση της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έκανε δηλώσεις η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε, ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας να μην κάνει χρήση της ασυλίας της.
«Είναι τιμή μου να διώκομαι επειδή υπερασπίζομαι την κοινωνία», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως είναι η ώρα η κυβέρνηση να άρει την αυτοπροστασία της και να δεχτεί να δικαστούν για το δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι την άρση ασυλίας εισηγήθηκε στην Ολομέλεια χθες η επιτροπή Δεοντολογίας. Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέας Αριστεράς.
Η υπόθεση αφορά μήνυση δικηγόρου κατά της κ. Κωνσταντοπούλου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, απειλής έργω και λόγω, εξύβρισης, κατά τη διάρκεια της δίκης στον Άρειο Πάγο του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Με αφορμή την επικύρωση της καταδίκης του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για διαφθορά, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε, σύμφωνα μe ανακοίνωση του κόμματος, ότι «στην Ελλάδα του “πάμε κι όπου βγει”, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προστατεύει τους δικούς της, για να μη λογοδοτήσει για το έγκλημα των Τεμπών, για το έγκλημα των υποκλοπών, για όλα τα εγκλήματα και την οργιώδη διαφθορά στην οποία ενέχεται. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητούμε Δικαιοσύνη και λογοδοσία και ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό είναι που διεκδικεί και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία».
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τις τραπεζικές προμήθειες, σχολίασε με δήλωσή της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες», αυτό ήταν το σύνθημα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις χαρίζονται στο τραπεζικό σύστημα και στα οικονομικά συμφέροντα.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για «σκέτη κοροϊδία των μέτρων της Κυβέρνησης περί δήθεν ανακούφισης των καταθετών και των πολιτών», υπενθυμίζοντας τις δύο προτάσεις της Πλεύσης Ελευθερίας: Τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και την επιστροφή από το τραπεζικό σύστημα των δισεκατομμυρίων ευρώ που του έχουν δοθεί σε ανακεφαλαιοποιήσεις την περίοδο των μνημονίων.
«Ένα κόμμα που χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, δυσκολεύεται αυτό να το επιβάλλει. Είναι όμως η ώρα να το διεκδικήσουμε σθεναρά και σίγουρα στο τέλος θα το πετύχουμε».