ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Μάγγος: Σε αστυνομικό κλοιό η δίκη στον Βόλο [ΒΙΝΤΕΟ]

Την οργή των πολιτών προκάλεσε η εντολή της Αστυνομίας να φύγουν από το προαύλιο του δικαστηρίου Βόλου οι συγκεντρωμένοι που ζητούν δικαίωση για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου έπειτα από τον βάναυσο ξυλοδαρμό του από άνδρες της ΕΛΑΣ.

Οι πολίτες όχι μόνο δεν αποχώρησαν, αλλά φωνάζοντας «Xoύvτα δεν θα υπάρξει, τ’ ακούτε;», προκάλεσαν την υπαναχώρηση αστυνομικής διμοιρίας διαμηνύοντας ότι η Xoύvτα δεν θα περάσει.

Ο πατέρας του Βασίλη, κρατώντας πανό «Βασίλης Μάγγος – Όχι στην συγκάλυψη» φώναξε «Μας σκοτώνουν».

Στα δικαστήρια Βόλου όπου αναμένεται σήμερα να καθίσουν στο εδώλιο τρεις αστυνομικοί για τον βίαιο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου, υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Την ίδια στιγμή σε βίντεο καταγράφονται αστυνομικοί να απωθούν και να σπρώχνουν με ασπίδες φίλους του Βασίλη Μάγγου κι αλληλέγγυους.

Να μην πέσουν οι αστυνομικοί «στα μαλακά»

«Ένας γονιός που έχασε το παιδί του περιμένει δικαιοσύνη. Δεν μας επιτρέπεται να αποδείξουμε τη μεθόδευση στο να ρίξουν τους αστυνομικούς στα μαλακά. Κάναμε μια μήνυση, η οποία κατά τη δική μας κρίση δείχνει ότι οι υπεύθυνοι αστυνομικοί είναι οκτώ και ότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Δεν θα εκδικαστεί, όμως, επειδή ήρθε ένας εισαγγελέας και άσκησε μια αστεία και αστήριχτη ποινική δίωξη ως προς τα νομικά της επιχειρήματα και κατηγορεί μόνο τρεις από τους οκτώ αστυνομικούς, μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σαν να μας λένε ότι επτά σπασμένα πλευρά, μια θλάση στο συκώτι και μια θλάση στη χολή δεν ήταν τίποτα απολύτως», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Γιάννης Μάγγος στην ΕΡΤ Βόλου.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η υπόθεσή μας στραγγαλίζεται» καθώς «την έχει καταπνίξει ο εισαγγελέας και εμείς σαν πολίτες αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει το νομικό στήριγμα του Συντάγματος».

«Όταν δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη, δεν λειτουργεί και η δημοκρατία, και έτσι η κοινωνία αισθάνεται αμήχανη. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους, χωρίς φόβους και δεσμεύσεις», τόνισε.

«Όταν βασάνιζαν τον Βασίλειο, ένας ασφαλίτης τον χτυπούσε με γροθιές την ίδια ώρα που οι άλλοι του κρατούσαν τα χέρια πίσω από την καρέκλα. Τον κοιτάζει ο Βασίλειος και του λέει: “Πες μου το όνομά σου, είσαι άνθρωπος εσύ; Τι θα έκανες αν τα παιδιά σου έβγαιναν έξω για να φωνάξουν ότι πεθαίνουμε από το καυσαέριο;” με τον αστυνομικό να του απαντά ότι “εμένα τα παιδιά μου δεν θα βγουν ποτέ να φωνάξουν” και τον Βασίλειο να του λέει ότι δεν είναι άνθρωπος. Δεν του έδωσαν ούτε νερό να πιει όταν τους το ζητούσε. Άνθρωποι λοβοτομημένοι συναισθηματικά».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA