ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Το 80% των επιβατών ήταν νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών»

Νέοι άνθρωποι, ηλικίας έως 30 ετών, ήταν στην πλειοψηφία τους τα θύματα της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού που επιχείρησε στο σημείο μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Φτάσαμε στο σημείο μία ώρα μετά το δυστύχημα. Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Από ένα σημείο και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει κανέναν τραυματία, ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή.

Και από τα τρία πρώτα κυρίως βαγόνια όσους βγάζαμε ήταν νεκροί.

Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι πολλοί από τους νεκρούς είναι νέοι άνθρωποι.

«Το 80% των νεκρών που εντοπίσαμε είναι νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών. Εκτιμώ ότι είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι από 32 οι νεκροί. Από τα πρώτα δύο βαγόνια βγήκαν δύο με τρεις απανθρακωμένοι άνθρωποι», είπε, τονίζοντας παράλληλα πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι βρέθηκαν άτομα 20 και 30 μέτρα μακριά από το τρένο.

«Είναι απίστευτο το πώς βρέθηκαν εκεί αυτοί οι άνθρωποι. Ο ένας ήταν τραυματίας, οι υπόλοιποι νεκροί».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους συγγενείς

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να καλέσουν στα νούμερα 2410683175/6 για να ενημερωθούν για τους δικούς τους.

36 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί – Νοσηλεύονται 66 τραυματίες

Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.

Ο κ. Βαθρακόγιαννης τόνισε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA