ΕΛΛΑΔΑ

Το Vouliwatch ζητάει να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με όλα τα δώρα που πήραν οι βουλευτές από το 2019

Τη λίστα με τα δώρα που έχουν λάβει οι βουλευτές από διάφορα πρόσωπα και φορείς στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους και δεν έχει δηλωθεί από το 2019 πράγμα το οποίο παραβιάζει τη βουλευτική δεοντολογία, ζητάει το Vouli Watch.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής προβλέπει, ήδη από το 2016, την τήρηση ονομαστικού και αναλυτικού καταλόγου με τα δώρα που δέχονται οι βουλευτές/ριές, ο οποίος τηρείται στη γραµµατεία της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. 

Όπως αναφέρει το Vouli Watch, αυτό έχει να συμβεί από το 2019 όπου και είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα και όπως καταγγέλλει «έμεινε βροντερά αναπάντητο» από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

«Ως Vouliwatch στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για ακριβή, πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών και για την προώθηση της διαφάνειας και λογοδοσίας στην πολιτική, ζητήσαμε από τη Βουλή να μας παράσχει τον αναλυτικό αυτό κατάλογο που οφείλουν να τηρούν στην αρμόδια Επιτροπή» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ήδη το 2019 είχαμε υποβάλει αίτημα κατάθεσης εγγράφων ζητώντας τη λίστα με τα δώρα που έχουν λάβει τα μέλη του Κοινοβουλίου, το οποίο και έμεινε βροντερά αναπάντητο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA