Για «απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης» της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Ρούλα Πισπιρίγκου κάνει λόγο στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης,
Σύμφωνα με την 37σελίδων πρόταση, που παραθέτει το Πρώτο Θέμα ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη στο «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά και για απόπειρα δολοφονίας στο Καραμανδάνειο, που οδήγησε την 9χρονη στην τετραπληγία.
Στην εν λόγω αναφορά γίνεται λόγος για «πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικό σενάριο», με σκοπό η Ρούλα Πισπιρίγκου να εκδικηθεί τον Μάνο Δασκαλάκη.
«Την ποσότητά της σε υγρή μορφή δηλητηριώδους κεταμίνης, που προμηθεύτηκε και έφερε μαζί της την ενέχυσε με τη χρήση σύριγγας μέσω της γαστροστομίας που έφερε το παιδί στην κοιλιακή του χώρα» αναφέρει ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.
Προσθέτει δε πως «Αφού εμπότισε με σοβαρή (θανατηφόρα) δόση της ταχείας δράσεως δηλητηριώδους ουσίας ενεργοποίησε παράλληλα τη λειτουργία προσωρινής σίγασης του ήχου της συσκευής του οξύμετρου».
Αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας στο Καμανδάνειο επισημαίνει πως η κατηγορουμένη «απόφραξε με τα χέρια της τις έξω αεροφόρους οδούς (μύτη και στόμα) του παιδιού» και «έτσι εμπόδισε την ελεύθερη αναπνευστική του λειτουργία με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή».
Ο εισαγγελικός λειτουργός μιλά και για τη γνωριμία Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη κάνοντας λόγο για μία σχέση που χαρακτηρίζεται «από μία διαρκή χαλαρότητα».
«Ήδη, από το έτος 2018 ο Δασκαλάκης διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις» και «στην πρακτική αυτή τον ακολούθησε παροδικά και η κατηγορούμενη», ενώ αναφέρεται και στα διαστήματα των επανασυνδέσεων «με αποχωρήσεις από την κοινή εστία για μικρά ή μεγάλα διαστήματα».
Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για ανωριμότητα των δύο συζύγων «εν όψει και του νεαρού της ηλικίας τους αλλά και των επιμέρους στοιχείων της προσωπικότητάς τους».
Για τον Μάνο Δασκαλάκη αναφέρει μεταξύ άλλων πως εμφανίζει ελλιπή συγκρότηση εαυτού, έλλειψη επαφής και σταθερότητας στις σχέσεις του με άλλους (ακόμη και τα παιδιά του) ενώ για την Ρούλα Πισοπιρίγκου κάνει λόγο για άτομο που εμφανίζει «ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα, βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση αλήθειας και ψέματος, στερείται γνήσιου συναισθήματος και αντιλαμβάνεται τα παιδιά της ως μια ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».
Κρίσιμο στοιχείο της όλης προσωπικότητάς της δε ήταν η εμμονική σχέση κτητικότητας προς τον σύζυγό της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.
Καραμανδάνειο 2021
«Η κτητική εμμονή της κατηγορουμένης με το σύζυγό της και η προδοσία που βίωσε από τις επανειλημμένες απιστίες του και τη διαφαινόμενη οριστική απώλειά του (λόγω της πρόσφατης τότε και διαρκούσας έως και σήμερα εξωσυζυγικής σχέσης που συνήψε) την ώθησαν στην εξύφανση πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικού σεναρίου εξόντωσης της θυγατέρας τους Γεωργίας ως μέσο εκδίκησης του Δασκαλάκη, εν όψει και της ιδιαίτερης αδυναμίας που έτρεφε αυτός προς το παιδί» αναφέρει μεταξύ άλλων.
»Αμέσως μετά τον συμβάντα την 21.3.2021 θάνατο του αβάπτιστου βρέφους του ζεύγους (σ.σ.: πρόκειται για την Iριδα που έφυγε από τη ζωή ενώ ήταν μόλις έξι μηνών στις 21.3.2022) η κατηγορουμένη συνέλαβε την ιδέα να σκοτώσει την ηλικίας 8,5 ετών Γεωργία υπό συνθήκες οι οποίες δεν θα δημιουργούσαν υπόνοιες σε βάρος της, εν όψει και της πρόσφατης απώλειας του βρέφους στο σπίτι και στα χέρια της, σύμπτωση που θα την καθιστούσε αυτόματα ύποπτη για τους διαδοχικούς θανάτους και των 2 παιδιών της».
Για αυτό και προχωρήσει σε ένα σχέδιο εκτέλεσης της Τζωρτζίνας μέσα στο νοσοκομείο, όπου και θα έβρισκε την ευκαιρία να εκτελέσει το παιδί «σε χώρο που θα παραπέμπει σε παθολογικά αίτια θανάτου (νοσοκομείο) και δεν θα μπορούσε να συνδεθεί με δική της ενέργεια, όπως θα συνέβαινε αν το διέπραττε στην οικία της», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Περί ώρα 18:50 η κατηγορουμένη βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε για να αφαιρέσει τη ζωή της ίδιας της θυγατέρας της» λέει ενώ αναφέρει ότι όταν το παιδί ήταν σχεδόν νεκρό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Ρούλα Πισπιρίγκου κάλεσε το νοσηλευτικό προσωπικό με «χαρακτηριστική καθυστέρηση» και οι γιατροί μετά από 50 λεπτά προσπαθειών κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή. Ωστόσο, για τους ίδιους η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα ήταν αδιευκρίνιστη.
Η ανεξήγητη ανακοπή
Στις 10 Μαΐου του 2021 και έπειτα από συνολική παραμονή στη ΜΕΘ 29 ημερών, το παιδί, κατόπιν και της σφοδρής επιθυμίας των γονιών του, εισήχθη στο Ωνάσειο προκειμένου να ερευνηθεί «το ανεξήγητο της καρδιακής ανακοπής». Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η λειτουργία της καρδιάς του κοριτσιού ήταν άριστη., όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.
Μετά τη νοσηλεία της στο Ωνάσειο, η Τζωρτζίνα εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για περαιτέρω παρακολούθηση και από κει μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης γαστροστομίας για τη σίτισή της, η οποία μέχρι τότε γίνονταν πάντα μέσω ρινογαστρικού καθετήρα.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, «η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διάστημα της παραμονής του παιδιού της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εκπαιδεύτηκε από τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες στη σίτιση του παιδιού και τη χορήγηση των φαρμάκων του μέσω της γαστροστομίας.
Η ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας
Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, η 9χρονη εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Δύο ημέρες μετά, ωστόσο, η Πισπιρίγκου την μετέφερε ξανά στο νοσοκομείο με αφορμή κατά την ίδια ότι «εμφάνισε εμετούς και επεισόδια σπασμών».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη ΜΕΘ το παιδί δεν «παρουσιάζει κανένα επεισόδιο αντίστοιχο με αυτά που παρουσίαζε στην κλινική».
Αποφασίστηκε η παραπομπή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα, προκειμένου να ελεγχθεί και νευρολογικά.
Εκεί η κατηγορουμένη βρήκε, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, την ευκαιρία που ζητούσε «για την επανάληψη της αμετακίνητης απόφασης της για την εξόντωση του παιδιού της, καθόσον στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε αυτό προηγουμένως δεν υπήρχαν προσφορές συνθήκες για να το φονεύσει (νοσηλεία σε ΜΕΘ και περιορισμένη ελεγχόμενη παρουσία της εκεί, κίνηση υποψιών σε βάρος της από τον γιατρό Ηλιάδη)».
Μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο για κεταμίνη η 33χρονη προμηθεύτηκε την ναρκωτική ουσία από άγνωστο διακινητή στις 29 Ιανουαρίου, και ούσα μόνη της στο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα (η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού βρισκόταν σε σταθερή κατάσταση), προέβη στην ανθρωποκτονία της κόρης της.
«Περί ώρα 14.00 θεώρησε ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσει τη ζωή του άμοιρου κοριτσιού και να απαλλαγεί από αυτό. Ενέχυσε την κεταμίνη με τη χρήση σήριγγας μέσω της γαστροστομίας που έφερε το παιδί στην κοιλιακή του χώρα και παράλληλα ενεργοποίησε τη λειτουργία προσωρινής σίγασης του ήχου της συσκευής του οξυμετρου.
»Περί ώρα 14:28, ενόσω το παιδί ψυχορραγούσε και είχε χάσει πλέον κάθε ελπίδα σωτηρίας, η κατηγορούμενη προσήλθε στη στάση των νοσηλευτών στο διάδρομο της κλινικής. Περπατώντας χωρίς να καλεί σε βοήθεια και μιλώντας προς τις ευρισκόμενες εκεί νοσηλεύτριες (οι οποίες από τη στάση της εξέλαβαν ότι ήθελε να ζητήσει κάτι επουσιώδες) χαλαρά και ψιθυριστά τους ανέφερε δια νευμάτων την εμφάνιση νέου επεισόδιο σπασμών».
Η «απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης» της 9χρονης από την μητέρα της, «προκύπτει ανενδοίαστα από το γεγονός ότι αυτή ήταν η μόνη που ήταν δίπλα στο παιδί κατά το χρόνο που (εξαιτίας ακριβώς της χορήγησης της) υπέστη τη μοιραία καρδιακή ανακοπή» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.