ΕΛΛΑΔΑ

Τι απάντησε ο Β. Παπαθεοδώρου για το υλικό παιδικής πορνογραφίας πέντε ετών που κατείχε

Ο γνωστός συγγραφέας των παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου φέρεται να έχει υλικό παιδικής πορνογραφίας τουλάχιστον πέντε ετών. Ο ίδιος κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε που αξιοποίησε το υλικό επειδή εμπνεόταν από τις σκληρές αυτές εικόνες για τα βιβλία του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, συνέκρινε το υλικό με σειρά του Netflix, την οποία είπε πως είχε παρακολουθήσει για να αποτυπώσει σκηνή βιασμού σε βιβλίο του. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως έβρισκε υλικό από άρθρα, βίντεο, σειρές τα οποία αποθήκευε στον σκληρό του δίσκο να για συγκεντρώνει υλικό για τα βιβλία του.

Όπως είπε στην ανακρίτρια το υλικό αυτό «αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το διαδίκτυο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων».

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως πολλά από τα αρχεία που είχε κατεβάσει από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν τα είχε δει καθώς κάποια ήταν τυχαία ενώ άλλα τα έβλεπε στο fast forward για να δει σκηνές. Υπάρχει υλικό επίσης που είχε σβήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Επιπλέον, δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να κρατήσει το κατασχεθέν υλικό επ’ αόριστον αλλά θα το διέγραφε μετά τη συγγραφή του βιβλίου του.
Σημειώνεται πως στο σπίτι του βρέθηκαν δύο δίσκοι με πάνω από 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας με πρωταγωνιστές παιδιά ακόμα και κάτω των 12 ετών, τα οποία κατέβαζε επί χρόνια από το σκοτεινό διαδίκτυο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το πολύ εξειδικευμένο λογισμικό Child Protect, για να φτάσει στα ίχνη του. Μέσω του λογισμικού οι Αρχές εντόπισαν σε πρώτη φάση το στίγμα του Βασίλη Παπαθεοδώρου, στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση και αφού έκαναν έρευνα στο σπίτι του, τον συνέλαβαν.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA