ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ [ΒΙΝΤΕΟ]

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο ΑΠΘ, με επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων εντός του κτηρίου της παλιάς Φιλοσοφικής.

Είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, για τις συνθήκες στις φοιτητικές εστίες μετά την πτώση ασανσέρ. Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι προσέγγισαν τον πρύτανη του ΑΠΘ Χαράλαμπο Φείδα, τη στιγμή που αποχωρούσε από την τελετή επιτιμοποίησης καθηγητή και του ζητούσαν να δεσμευτεί εγγράφως όσον αφορά τις προθέσεις της πρυτανείας για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του typosthes.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές ότι «αδυνατούσε» να αποχωρήσει από το σημείο, με τους φοιτητές γύρω του, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν απειλές από την πλευρά των φοιτητών.

Ακολούθησε επέμβαση δυνάμεων ΟΠΚΕ και από διμοιρίες των ΜΑΤ εντός του κτηρίου της παλιάς Φιλοσοφικής, παρουσία του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν πέντε προσαγωγές, ενώ για το οποίο είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Αυτή την ώρα φοιτητές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Φιλοσοφικής φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του ΑΠΘ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA