ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Απολογείται στον Εφέτη ανακριτή πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Συνεχίζεται η έρευνα για την τραγωδία του δυστυχήματος στα Τέμπη, με την πόρτα του Εφέτη ανακριτή Λάρισας να περνάει σήμερα για να απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, που κατείχε αυτή την θέση από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019 μέχρι 3 Ιουνίου του 2020, οπότε και υπέβαλε την παραίτηση του.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε επισημάνει μία σειρά προβλημάτων στον Οργανισμό.

Στο μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, μετά την απολογία του την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στον εφέτη ανακριτή. Χθες απολογήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της περιόδου 2018 – 2019 στον οποίο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξοδίου από τη χώρα.

 Ο εφέτης-ανακριτής, που έχει αναλάβει την υπόθεση προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος των διευθυντικών στελεχών σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία ,βαριές και ελαφριές σωματικές βλάβες δια παραλείψεως και κατά συρροή εξ αμελείας. Εκκρεμεί η απολογία ενός εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA