ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε χθες από της ζωή, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Β’ Γκλύξμπουργκ, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες. Σήμερα, σε διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το τελετουργικό της κηδείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα συμμετέχουν τόσο ο υπουργός Επικρατείας και, Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης. Το θέμα το οποίο συζητήθηκε έντονα πριν τον θάνατο του τέως Βασιλιά, πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Παρότι το πολίτευμα άλλαξε το 1974 και ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ κηρύχθηκε έκπτωτος, κάποιοι κύκλοι συζητούσαν το ενδεχόμενο η κηδεία να τελεστεί με τιμές αρχηγού κράτους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο για πολλούς λόγους.

Κάποιοι εξ αυτών είναι ότι πρώτον δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα, έχει Δανέζικο διαβατήριο, το οποίο εξέδωσε το 1983 καθώς η Δανία είναι τόπος καταγωγής της συζύγου του Άννας Μαρίας.

Ο κυριότερος λόγος όμως αφορά το γεγονός ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προκαλείτο το δημόσιο αίσθημα.

Το πιο πιθανό είναι η ταφή να γίνει στο Τατόϊ, εκεί που έχουν ενταφιαστεί οι γονείς του εκτός και αν η οικογένειά του αποφασίσει κάτι διαφορετικό.

Προ εβδομάδος στο Μαξίμου βρέθηκαν στενοί συγγενείς του Κωνσταντίνου, οι γιοι του Νικόλαος και ο Παύλος, για να συζητήσουν την υπόθεση. Συνοδεύονταν από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Λιδωρίκη, ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις της τέως βασιλικής οικογένειας.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA