ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα γίνουν εκλογές, πέρασε η πρόταση Φάμελλου

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές την τελευταία ώρα, καθώς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πήρε απρόσμενη εξέλιξη μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επέμεινε στη διεξαγωγή εκλογών στις 10 Μαρτίου, επικαλούμενος τόσο την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, όσο και το γεγονός ότι η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της. 

Αμέσως μετά ο Σωκράτης Φάμελλος πήρε τον λόγο και κατέθεσε την πρόταση, την οποία ψήφισε τελικά το συνέδριο, να μην διεξαχθούν εκλογές και να εκφράσουν οι σύνεδροι εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ακολούθησε η Όλγα Γεροβασίλη που κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει την πρόταση να στηθούν ξανά εσωκομματικές κάλπες.  Εκείνος της απάντησε ότι αν πάρει η ίδια πίσω την υποψηφιότητά της, τότε δεν έχει λόγο να επιμείνει σε εκλογές. 

Έπειτα από νέα παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου, τελικά πέρασε η πρόταση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές. «Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης έπειτα από αυτή την εξέλιξη. 

Η πρόταση που ενέκρινε το συνέδριο ήταν πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, του Νίκου Παππά και του Γιώργου Τσίπρα. 

Αυτή, είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, λύνει «διά παντός όλα τα ζητήματα που συζητάμε». Η πρόταση ανέφερε: 

«Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών με ενιαία πολιτική λειτουργία. 

Δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας, με συντροφικότητα, συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου συνεδρίου, ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματός μας». 

πηγή 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA