ΕΛΛΑΔΑ

Συγκαλείται η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για την υπόθεση Πάτση

Εντολή να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή πόθεν έσχες για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, έδωσε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Θανάσης Μπούρας.

Όπως ενημέρωσε την Διάσκεψη των προέδρων, ο Θανάσης Μπούρας, οι ορκωτοί λογιστές έχουν ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Ο κ. Πάτσης έρχεται αντιμέτωπος με το ζήτημα της συμμετοχής του σε εξωχώριες εταιρίες (στο πόθεν έσχες του έχει δηλώσει 3 στην Κύπρο) που βάσει νόμου θεωρείται ασυμβίβαστη δραστηριότητα. Πρόκειται για ρύθμιση που ισχύει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν και αντικαταστάθηκε από τις «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, αλλά αντικαταστάθηκε εκ νέου με τροπολογία, μετά από σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα, η ποινή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις αφορά σε τουλάχιστον 2 έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο ως 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Πάτσης ελέγχεται και για το ζήτημα των συμβάσεων που φέρεται να έχει υπογράψει με το Δημόσιο, καθώς αντίκειται με το άρθρο 57 του Συντάγματος, με το ασυμβίβαστο ανάληψης έργου, μελέτης ή προμήθειας, παροχής υπηρεσιών του δημοσίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA