ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα έφθασαν 11 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους που απεγκλωβίστηκαν από τη Γάζα

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και το Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα διασφάλισαν, χθες, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τον απεγκλωβισμό δεκαέξι ατόμων, Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από τη Γάζα.

Σήμερα, με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, αφίχθησαν στην Αθήνα μέσω Καΐρου οι έντεκα εξ αυτών.

Οι διπλωματικές αρχές στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανώς συγκινημένος και ιδιαίτερα κουρασμένος, ο Αλέξανδρος Φαγιάντ περιγράφει στην κάμερα όσα έζησε στη Γάζα μέχρι την άφιξη του στην Αθήνα: «κάναμε αρκετή προσπάθεια καταρχήν δεν υπήρχε βενζίνη να πάμε μέχρι τα σύνορα φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα με τα πόδια για να φτάσουμε μέχρι το πέρασμα»

Τη φρίκη που έζησε τις ημέρες του πολέμου περιγράφει με δυσκολία στην κάμερα.

«Όσον αφορά την κατάσταση στη Γάζα μία λέξη θέλω να πω: είναι φρίκη. Δυστυχώς τα πράγματα, ότι και να πω δεν μπορώ να περιγράψω τι γίνεται εκεί πέρα. Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που είναι καταστροφή, δεν υπάρχει ζωή δεν υπάρχει τίποτα και όσο περνάνε οι μέρες γίνονται και πιο δύσκολα. Εγώ μέχρι και σε κάποια σημεία είδα και νεκρούς πεταμένους στους δρόμους».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA