ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία αναμένεται να εισηγηθεί σε ποιες περιπτώσεις θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν, η υποχρεωτικότητα για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει σε σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς, κομμωτήρια αλλά και φαρμακεία, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως δεν γνωρίζουμε πότε θα καταργηθεί το «ήπιο μέτρο» της μάσκας. «Αυτό που λέμε  είναι ότι για το Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο» ανέφερε.

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 18:00, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο οδικός χάρτης της εξόδου από την πανδημία παρουσιάστηκε προ ημερών από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος είπε πως η άρση των μέτρων θα γίνει σε δύο ημερομηνίες-την Πρωτομαγιά και την 1η Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά:

• Αίρεται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους από 01.05.22 έως 31.08.22.
• Από 03.05.22 καταργούνται τα τακτικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
• Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.
• Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.
• Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.
• Από 30 Απριλίου αίρεται το πρόστιμο υποχρεωτικού εμβολιασμού.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA