ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Αντιδήμαρχοι πιάστηκαν στα χέρια στο δημοτικό συμβούλιο

Η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις δυο αντιδημάρχων μετά την ένταση που προσκλήθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών.

Η λεκτική, αρχικά αντιπαράθεση, ανάμεσα στους δυο αντιδημάρχους Γιώργο Καδή και Δημήτρη Μιχτσόγλου, με αφορμή ένα θέμα ημερήσιας διάταξης για την προμήθεια μηχανημάτων, εξελίχθηκε σε αντιδικία με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών ανάμεσα στους δυο άντρες και λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια αν δεν τους συγκρατούσαν οι ψυχραιμότεροι.

Με δήλωσή της η δήμαρχος Σερρών χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το επεισόδιο δημόσιας αντιδικίας εντός του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας πως αυτό «δεν εκπροσωπεί το ήθος και την αξιακή στάση της σημερινής δημοτικής αρχής».

«Το επεισόδιο αυτό», συνεχίζει στην δήλωσή της κ. Μητλιάγκα, «δεν εκπροσωπεί τον χαρακτήρα και το ήθος των δύο εμπλεκομένων, αλλά και τη διαχρονική τους πορεία στα κοινά και την καθημερινή προσφορά τους στο έργο του δήμου Σερρών, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι πολύ θετική. Είναι κάτι που και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν και γι’ αυτό, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευθιξία τους και ζητώντας συγγνώμη από τον Σερραϊκό λαό, μου υπέβαλαν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις ευθύνης αντιδημάρχων που κατέχουν, τις οποίες και έκανα αποδέκτες».

Στην δήλωση της η δήμαρχος Σερρών υπογραμμίζει ακόμα πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στο μέλλον ανάλογα περιστατικά και καταλήγει λέγοντας: «παλεύω διαχρονικά για τον πολιτικό πολιτισμό και για την εξάλειψη της τοξικότητας στο δημόσιο λόγο. Ζήτω μια ειλικρινή συγγνώμη από τις Σερραίες και τους Σερραίους για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA